A MURIT ultima măicuță întemeietoare a Mănăstirii Tudor Vladimirescu. Părintele Calistrat: A trecut prin groaznice TORTURI inumane

Foto: Facebook / Părintele Calistrat
Foto: Facebook / Părintele Calistrat

Părintele Calistrat a făcut anunțul morții Maicii Starețe de la Mănăstirea Tudor Vladimirescu, ultima viețuitoare intemeietoare. Povestea incredibilă a acesteia.

"Astăzi a plecat în veșnicie, la Mănăstirea Vladimirești din Galați, Maica Stareță STAVROFORA DANIELA NEDELCU.

- Ultima viețuitoare, dintre cele care au fost întemeietoarele mănăstirii Tudor Vladimirescu, cu Hramul Acoperământul Maicii Domnului.

- Trecută cu vârsta, peste 90 ani, curată, blândă, discretă, rugătoare, evlavioasă, elegantă și măsurată în cuvinte, de o discreție duhovnicească greu de imitat în viața duhovnicească.

- Am poposit în vizită la sfânta mănăstire, în primăvara anului trecut cu fratele de credință Dumitru Zamisnicul, unde am găsit atâta căldură și onestitate, amestecată cu omenie și hărnicie, așa cum scrie în cărțile de cult și în Sfintele Scripturi.

- "DRAGOSTEA NU CADE NICIODATĂ" (Epistole).

- Am intrat în chilia maicii starețe, care nu a spus un cuvânt de mărire sau atenție de superioritate, la plecare, maica care ne-a dus la chilia dânsei a zis discret: "Blagosloviți să punem vizitatorii la masă, sa guste ceva"? Pentru că era o zi de postire, lunea zi de ajunare pentru monahi", a scris Părintele Calistrat, pe pagina de Facebook. 

Viața maicii starețe

"- Viața maicii starețe, stavrofora Daniela Nedelcu, a fost o viață dedicată lui Hristos fiind o aprigă mărturisitoare în temnițele comuniste făcând peste 4 ani de închisoare la Mislea împreună cu maica Mihaela care a adormit în temnițele comuniste și cu poeta, monahia Zorica Lațcu, trecând prin groaznice torturi inumane, alaturi de toate măicuțele arestate în 1959, sub legea comunistă a decretului 410.

- În anul 2006 până în prezent, 1.02.2021, a fost aleasă în demnitatea de stareţă Sfintei Mănăstiri Vladimirești. Dumnezeu să o ierte și să o primească în ceata sfintelor mărturisitoare.

- Fotografiile sunt din arhivă personală, anul 2014 cu prilejul resfințirii Mănăstirii mari ACOPERĂMÂNTUL MAICII DOMNULUI.

- ODIHNĂ VEȘNICĂ ! VEȘNICĂ POMENIRE !

- Din neam în neam fă-i ei Doamne, VEȘNICA POMENIRE!

- Astăzi ceată cerească a Bisericii Biruitoare din Cer, a mai câștigat la rugătorii pentru neam și țară, încă un suflet ales!

- Odihnește cu drepții pe adormita slujitoarea Ta, Stavrofora Daniela cu tot neamul ei cel adormit! Sfârșit și lui Dumnezeu laudă", a mai scris.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel