Coronavirus - COVID 19
România în stare de urgență
-
confirmate
-
vindecate
-
decese
Sună-ne (Luni - Vineri, 09:00 - 18:00) sau scrie-ne la numărul 0772.264.642
sau la adresa de e-mail [email protected]

A murit Huguette Clark, una din cele mai bogate şi discrete moştenitoare din America

DCNews Team / 27 mai 2011 / 14:01
Huguette Clark
Huguette Clark

Una din cele mai bogate femei din Statele Unite, Huguette Clark, a murit la vârsta de 104 ani, la New York, în cea mai mare discreţie, s-a anunţat joi. Se ştie despre ea că a trăit foarte retrasă, că deţinea case foarte luxoase, dar nelocuite, şi avea o impresionantă colecţie de păpuşi franţuzeşti, scrie site-ul 20minutes.ch.

„Moartea dnei Clark este un eveniment trist pentru toţi cei care au cunoscut-o şi respectat-o în cursul anilor', a spus Michael McKeon, purtător de cuvânt al avocatului celei dispărute, Wallace Bock, fără a da amănunte despre decesul care a survenit marţi. 'A murit aşa cum şi-a dorit, cu demnitate şi în intimitate. Înţelegem să-i respectăm în continuare dorinţa de intimitat“, a adăugat el, potrivit Agerpres.

Născută în 1906 la Paris, Huguette Clark trăia de 22 de ani retrasă într-un spital din New York, cu un nume de împrumut, potrivit canalului TV MSNBC, post care i-a consacrat câteva reportaje. Acesta susţine că avea cel puţin trei reşedinţe deosebite, dintre care una în Manhattan, toate foarte bine întreţinute, însă nelocuite. S-a căsătorit la 22 de ani, pentru scurtă vreme, cu William Gower, şi n-au avut copii. În 1930, după divorţ, s-a retras alături de mama ei, în Manhattan, frecventând doar câţiva prieteni. Singura fotografie cu ea datează din timpul divorţului din 1930: este o poză alb-negru, în care apare îmbrăcată cu o haină cu guler de blană, poartă un colier de perle, şi două brăţări la mâna dreaptă.

Potrivit New York Times, ea avea o avere estimată la o jumătate de miliard de dolari, sumă pentru care se prevede o luptă legală aspră între membrii familiei Clark şi avocatul defunctei. Primii au sesizat anul trecut justiţia pentru a cere desemnarea unui administrator al averii, acuzându-l pe Wallace Bock şi pe contabilii lui că o manipulează pe bătrână şi împiedică pe oricine să ia legătura cu ea. Avocatul a dezminţit aceste acuzaţii şi mai ales intenţia lui de a pune mâna pe avere.

Huguette Clark a moştenit o sumă însemnată de la tatăl ei, care a făcut avere în secolul al XIX-lea din mine de cupru şi a fost senator. Ea deţinea, potrivit presei, trei case, cea mai scumpă fiind la Santa Barbara (California), pe coasta de vest, a cărei valoare este estimată la 100 milioane de dolari şi în care n-a mai călcat din anii 1950. Huguette Clark mai avea o locuinţă de 42 de camere, pe 5th Avenue din New York, în care păstra o colecţie impresionantă de păpuşi franţuzeşti, şi o minunată proprietate în Connecticut, scoasă la vânzare cu 23 milioane de dolari pe un site de tranzacţii imobiliare.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


dcn.n-nxt.22