A murit Huguette Clark, una din cele mai bogate şi discrete moştenitoare din America

Huguette Clark
Huguette Clark

Una din cele mai bogate femei din Statele Unite, Huguette Clark, a murit la vârsta de 104 ani, la New York, în cea mai mare discreţie, s-a anunţat joi. Se ştie despre ea că a trăit foarte retrasă, că deţinea case foarte luxoase, dar nelocuite, şi avea o impresionantă colecţie de păpuşi franţuzeşti, scrie site-ul 20minutes.ch.

„Moartea dnei Clark este un eveniment trist pentru toţi cei care au cunoscut-o şi respectat-o în cursul anilor', a spus Michael McKeon, purtător de cuvânt al avocatului celei dispărute, Wallace Bock, fără a da amănunte despre decesul care a survenit marţi. 'A murit aşa cum şi-a dorit, cu demnitate şi în intimitate. Înţelegem să-i respectăm în continuare dorinţa de intimitat“, a adăugat el, potrivit Agerpres.

Născută în 1906 la Paris, Huguette Clark trăia de 22 de ani retrasă într-un spital din New York, cu un nume de împrumut, potrivit canalului TV MSNBC, post care i-a consacrat câteva reportaje. Acesta susţine că avea cel puţin trei reşedinţe deosebite, dintre care una în Manhattan, toate foarte bine întreţinute, însă nelocuite. S-a căsătorit la 22 de ani, pentru scurtă vreme, cu William Gower, şi n-au avut copii. În 1930, după divorţ, s-a retras alături de mama ei, în Manhattan, frecventând doar câţiva prieteni. Singura fotografie cu ea datează din timpul divorţului din 1930: este o poză alb-negru, în care apare îmbrăcată cu o haină cu guler de blană, poartă un colier de perle, şi două brăţări la mâna dreaptă.

Potrivit New York Times, ea avea o avere estimată la o jumătate de miliard de dolari, sumă pentru care se prevede o luptă legală aspră între membrii familiei Clark şi avocatul defunctei. Primii au sesizat anul trecut justiţia pentru a cere desemnarea unui administrator al averii, acuzându-l pe Wallace Bock şi pe contabilii lui că o manipulează pe bătrână şi împiedică pe oricine să ia legătura cu ea. Avocatul a dezminţit aceste acuzaţii şi mai ales intenţia lui de a pune mâna pe avere.

Huguette Clark a moştenit o sumă însemnată de la tatăl ei, care a făcut avere în secolul al XIX-lea din mine de cupru şi a fost senator. Ea deţinea, potrivit presei, trei case, cea mai scumpă fiind la Santa Barbara (California), pe coasta de vest, a cărei valoare este estimată la 100 milioane de dolari şi în care n-a mai călcat din anii 1950. Huguette Clark mai avea o locuinţă de 42 de camere, pe 5th Avenue din New York, în care păstra o colecţie impresionantă de păpuşi franţuzeşti, şi o minunată proprietate în Connecticut, scoasă la vânzare cu 23 milioane de dolari pe un site de tranzacţii imobiliare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel