300 de transplanturi medulare la Fundeni

transplant
transplant

Centrul de Hematologie si Transplant Medular din cadrul Institutului Clinic Fundeni a marcat atingerea numarului de 300 de proceduri - transplanturi de celule stem hematopoietice auto si allogrefe, la copii si adulti- la Centrul de transplant medular.

Centrul de Transplant Medular de la Fundeni este  cel mai mare Compartiment de transplant medular din tara, avand un numar de 15 paturi Transplanturi de Celule Stem Hematopoietice (CSH) efectuate atat pentru adulti cat si pentru copii. De asemenea , este cel mai mare numar de transplanturi de Celule Stem Hematopoietice efectuate in Romania pana in prezent, si anume 300 de proceduri.

De la 1 Ianuarie 2011, s-au efectuat 40 de transplanturi medulare.

Din totalul transplanturilor efectuate,15% sunt allotransplanturi de Celule Stem Hematopoietice si 85% sunt autotransplanturi de Celule Stem Hematopoietice. Supravietuirea a fost de 80% pentru intregul lot de pacienti. Din totalul de transplanturi efectuate, 13.5 % sunt copii si 86.5% sunt adulti transplantati medular. Mortalitatea legata de procedura este de <5 % pentru autogrefa si de <20% pentru allogrefa

Exista programe de colaborare cu clinici de renume in domeniul transplantului medular: Department of Hematology/Oncology, University of Regensburg, Germany sub egida Fundatiei Jose Carreras, Instituto Gianina Gaslini, Genova, Italia, Hadassah's Bone Marrow Transplantation Center (BMT) and Cancer Immunotherapy and Cell Therapy Research Center, Israel.

Principalele afectiuni transplantate  sunt  leucemii acute (mieloblastice, limfoblastice), limfoame maligne (Hodgkin , NonHodgkin), mielom Multiplu, anemie aplastica severa sau tumori solide ale copilului.

Numarul total de proceduri de transplant de celule stem hematopoietice (260 de pacienti adulti si la 40 pacienti copii), cu o medie de 60-70 pe an in ultimii 3 ani, ramane in continuare departe de cifra medie de transplanturi de celule stem hematopoietice din Europa, unde este cuprins intre 200-400 proceduri la 10 milioane de locuitori.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel