Victor Ciutacu: Sunt șanse considerabile să avem un Guvern al Opoziției actuale

Victor Ciutacu consideră că Opoziția actuală are mari șanse să preia guvernarea, dacă premierul Victor Ponta va demisiona din fruntea Executivului ca urmare a faptului că acesta este învinuit de fapte penale.

 

În cadrul unei intervenții telefonice la România TV, Victor Ciutacu a comentat, sâmbătă dimineață, în legătură cu afirmațiile recente ale președintelui Klaus Iohannis, potrivit cărora speră să nu se ajungă până la suspendarea premierului Victor Ponta şi că prima opţiune, cea mai bună, este o demisie a Guvernului.

"Deocamdată, poziția publică a premierului Ponta este că nu-și dă demisia. Iar povestea aceea, cu demisia întregului Cabinet, dincolo de inutilitatea ei pentru cine a citit măcar o dată-n viață Constituția, este un exercițiu de politică de forțare. (...). Își dă demisia premierul, Cabinetul este demisonar automat și atunci încep discuțiile pentru formarea unui nou cabinet. Așa că nu trebuie să-și dea demisia tot Cabinetul, cum forțează politic dl Iohannis ca să pară că a obținut o mare victorie, ci e de-ajuns să-l convingă pe Ponta să-și dea demisia, pentru că atunci, pe cale de consecință legală, tot Cabinetul este demisionar", a declarat Victor Ciutacu.

Ciutacu, predicție sumbră pentru PSD, dacă Ponta nu va mai fi premier 

Întrebat ce șanse sunt, din punctul său de vedere, în ipoteza în care Victor Ponta nu va mai fi premier, ca România să aibă un guvern din partea Opoziției actuale, din zona politică a președintelui Klaus Iohannis, Ciutacu a răspuns: "Sunt șanse considerabile, în ciuda propagandei iohanniste, care susține că nu e nicio problemă pentru că PSD și cu aliații au oricum majoritate confortabilă în Parlament. Au majoritate confortabilă conjucturală în Parlament. În momentul în care Ponta va fi demsionar, atunci brusc, măcar două partide din arcul guvernamental își vor da seama că stabilitatea țării e mai importantă decât orice, motiv pentru care, dat fiind că dl Iohannis este un președinte iubit de popor și votat într-o majoritate covârșitoare la al doilea tur de scrutin, i se vor alătura în efortul de a forma o nouă majoritate parlamentară. Deci nu este asta problema. Atât UDMR, cât și UNPR, dacă interesele strategice o cer, se vor alătura unei construcții care va da o nouă majoritate parlamentară, indiferent câte asigurări dau pentru susținerea PSD și a lui Ponta. Este mult mai importantă atât imunitatea, cât și propria bunăstare decât orice act de moralitate politică", a precizat realizatorul emisiunii "Ediția de seară" de la România TV.

Klaus Iohannis, PRIMUL interviu după ce Victor Ponta a fost la DNA

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel