Traian Băsescu: "Îmi e silă". Livia Stanciu: "Atacurile ne descalifică"

Fostul președinte Traian Băsescu a declarat, luni seară, la B1 TV, că nu îi sună pe oameni-cheie din instituțiile de justiție din silă. 

Traian Băsescu a fost întrebat de ce nu îi sună pe adjunctul șefului SRI, Florian Coldea, pe procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, sau pe președinta ÎCCJ, Livia Stanciu. Fostul președinte a răspuns cu o întrebare: "Pot să vă spun că din silă?".

"Pentru că ei sunt artizanii acestui mod răvăşit de a face justiţie, fără respect pentru cel care nu e condamnat. Ce să fac? Vor să mai rămână cinci mandate în funcţie", a continuat Traian Băsescu. 

Președinta Curții Supreme, Livia Stanciu, a răspuns, marți, că "atacurile ne descalifică ca țară și cei care le fac trebuie să se gândească de două ori", întrebată despre afirmația lui Traian Băsescu. 

"Instituțiile s-au reformat pentru că oamenii care activează în sistemul judiciar au înțeles că nu trebuie să fie dependenți de cei care au creat acele instituții sau de cei care au i-au numit. Ei trebuie să fie dependenți doar de lege. Din păcate asistăm la atacuri din ce în ce mai multe, extrem de dure, de cele mai multe ori nejustificate, pentru că asistăm la o dezlănțuire inovativă a corupției în țară. Aceste atacuri ne descalifică ca țară, ne fac să pierdem din ce în ce mai mult în credibilitatea ca țară din partea altor state și ar trebui să se gândească toți cei care-și exprimă puncte de vedere de-a dreptul iresponsabile", a declarat Livia Stanciu. 

"Nu vreau să intru în acest gen de dialog", a mai spus șefa ÎCCJ, care a precizat că nu se lasă intimidată de astfel de atacuri. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel