Raluca Prună, la rupere: TIRANIE parlamentară

Ministrul Justiției regretă votul care s-a dat pentru dezincriminarea conflictului de interese pentru parlamentari. Raluca Prună a subliniat că reprezentantul Guvernulu nu a avut cuvântul în Parlament.

"Regret votul de azi de dezincriminare a conflictului de interese pentru parlamentari. Nu intru aici în discuţii de text. Astfel de discuţii, în mod regretabil, nu au avut loc nici în Parlament, unde reprezentantului Guvernului nu i s-a dat cuvântul. Deja vu? Am fost nu de mult somată să spun ce înţeleg prin restauraţie. Exact asta. Mai înţeleg, parafrazând, o tiranie parlamentară. În anticiparea întrebărilor, răspund: Cred în parlamentarism, în cel responsabil, în slujba cetăţii", a scris Raluca Prună pe Facebook.

Ministrul face referire la o propunere legislative adoptată miercuri şi care duce la dezincriminarea conflictului de interese în cazul deputaţilor şi senatorilor care şi-au angajat rudele la birourile parlamentare până în 2013, respectiv anterior intrării în vigoare a dispoziţiilor din Statutul parlamentarilor care interziceau acest lucru.

"Ministerul Justiţiei va deschide o dezbatere cu privire la impactul unei asemenea hotărâri CEDO. Pentru că societatea trebuie să ştie ce au putut şi nu au făcut guvernanţii ei. Nu regret avalanşa de calomnii previzibile. Mai ales dacă vin din partea celor care au condus guverne şi au lăsat numai restanţe", a mai scris Raluca Prună. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel