Raed Arafat, moment istoric. Mesajul pe care îl transmite românilor - EXCLUSIV

A lucra la SMURD este un stil de viață. O spune chiar Raed Arafat la două decenii și jumătate de la înființarea Serviciului Mobil de Urgență Reanimare și Descarcerare.

Pentru fondatorul SMURD, ultimii 25 de ani înseamnă muncă, devotament și luptă pentru supraviețuire. Raed Arafat, contactat de DC News, a spus că dacă ar putea să dea timpul înapoi ar lua-o de la capăt și, fără nicio ezitare, ar înființa SMURD-ul.

25 de ani, o istorie care i se datorează lui Raed Arafat

Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare împlineşte 25 de ani de activitate. Au fost sute de mii de intervenţii la nivelul întregii ţări, peste 100.000 de cazuri în Bucureşti, mii de voluntari care s-au implicat în activităţile serviciului.

Întrebat ce înseamnă 25 de ani de SMURD, Raed Arafat ne-a spus: "Muncă multă, realizări cu mulți colegi cu care am lucrat, cu mulți oameni care ne-au sprijinit la toate nivelele de la politic până la oamenii care au făcut voluntariat. A fost o muncă ale cărei rezultate se văd datorită celor care ne-au sprijinit la construciția SMURD-ului. Asta pot să spun despre cei 25 de ani care au trecut".

"Dacă aș da timpul înapoi, aș pune din nou bazele SMURD-ului. 100%. Aș începe din nou așa cum am început acum 25 de ani", ne-a mai spus Raed Arafat.

Primele amintiri legate de SMURD

Primul doctor care l-a sprijinit pe Raed Arafat a fost profesorul Mircea Chiorean, pe atunci şef al Clinicii de Anestezie şi Terapie Intensivă din cadrul Spitalului Judeţean Târgu Mureş.

Întrebat care este prima amintire legată de SMURD, Raed Arafat ne-a spus: "Sunt mai multe amintiri importante, dar poate că venitul la Mureș după ce la Cluj nu s-a reușit în primă fază (n.r. - punerea bazei pentru SMURD)... O altă amintire este întâlnirea cu profesorul Mircea Chiorean, șeful de la terapie intensivă de la Mureș de-atunci, care a acceptat ideea și ne-a sprijinit. A fost un moment foarte important pentru că dacă omul acesta nu accepta ideea, poate nu am fi reușit niciodată să punem bazele SMURD. Este o amintire care trebuie spusă mereu".

Mesaj pentru români

"Le mulțumesc românilor pentru faptul că au încredere și pentru sprijinul pe care l-au dat ideii de SMURD. Le mulțumesc din suflet", a fost mesajul pe care Raed Arafat l-a transmis tuturor românilor.

Ceremonii impresionante dedicate sărbătoririi a 25 de ani de existenţă a SMURD

Vineri, 25 septembrie, la Târgu Mureş, vor avea loc ceremonii impresionante dedicate sărbătoririi a 25 de ani de existenţă a SMURD.

Pompierii scoţieni vor defila prin centrul oraşului Târgu Mureş, cântând la cimpoaie. Aceasta este doar una dintre suprizele pregătite de organizatorii manifestărilor dedicate SMURD.

Evenimentele aniversare vor începe chiar de dimineaţă. De la ora 9, va fi deschisă expoziţia de tehnică a SMURD, în Piaţa Teatrului.

[citeste si]

De la ora 15, la Palatul Prefecturii va avea loc conferinţa de presă dedicată evenimentului, iar de la ora 16, în Piata Trandafirilor, încep ceremoniile militare care cuprind predarea drapelului de luptă al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Mureş şi defilarea forţelor SMURD. Pe lângă detaşamentele din fiecare judeţ al României, la sărbătoare se alătură şi pompieri din Scoţia, Franţa şi Republica Moldova.

În premieră, la ceremoniile din Piaţa Trandafirlor, corul armatei va interpreta imnul SMURD, imn compus în urma unui concurs public desfăşurat în luna august.

Ziua SMURD se va încheia în haine festive, la Gala SMURD 25 de ani, care se va desfăşura la Palatul Culturii. În cadrul galei vor fi premiaţi toţi cei care de-a lungul anilor au contribuit la dezvoltarea Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare. Gala SMURD 25 de ani va putea fi urmărită în direct, pe internet, la adresa www.smurd.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel