Proiectul politic PSD Spania: Dubla naţionalitate Româno-Spaniolă

Mandatul conducerii PSD Spania la alegerile din Zaragoza din 12 aprilie 2013 se bazeaza pe un proiect politic adaptat la realitățile sociale ale rezidenților români din Spania. Primul punct al acestui proiect este obținerea în viitor a dublei cetățenii româno-spaniole.

Președintele PSD Spania dl. Marius Vili Sârbu a trimis deja grupărilor socialiste românești de pe teritoriul Spaniei formularul pentru strângerea de semnături privind dubla cetățenie româno – spaniolă.

“Acest proiect are ca scop protejarea situației juridice a cetățenilor rezidenți în Spania, care din motive personale obiective solicită cetățenia spaniolă și pe cale de consecință trebuie să renunțe la cetățenia româneasca producând efecte nedorite pe termen lung.

Nu este normal ca un cetățean român să fie nevoit să renunțe în definitiv la cea mai puternică legătură pe care o are cu țara sa – cetățenia. Am inițiat campania de strângere de semnaturi atât în format fizic prin formularele aprobate la nivel de PSD Spania cât si prin semnarea unei petiții prin intermediul Facebook ca această situație anormală să se oprească definitiv. Suntem deja în discuție cu PSOE la nivel central pentru susținerea acestui deziderat și semnalele sunt bune. Rămâne să explicăm clar și concis și la București că dubla cetățenie este foarte importantă pentru rezidentul român în Spania și că semnarea unui protocol bilateral între cele două țări trebuie să se producă cât mai repede.

România este un stat suveran și unul din atribútele principale ale cetățenilor săi este CETĂȚENIA. Nu ne dorim ca aceasta să fie pierdută prin simpla solicitare a cetățeniei spaniole.

Vom contacta cu toate organismele oficiale românești pentru sprijinirea acestui proiect și sper că se va înțelege corect inițiativa. Contăm cu participarea tuturor românilor interesați și că formularele de sprijin ale proiectului nostru vor fi semnate de către toți românii.

Presa româneasca din Spania are, de asemenea un rol important și este pilonul de bază în campania de strângere de semnaturi și de conștientizare a problemei cetățeniei. Pe cât de important este planul de reîntoarcere a rezidenților români pe meleagurile noastre, pe atât de important este ca cel care si-a construit o viață în afara granițelor să un piardă un DREPT care ține de suveranitatea unui stat.

Drumul pe care îl avem de parcurs este unul greu și cu siguranța anevoios. Vă asigur însă că toată echipa de conducere a PSD Spania va lucra in viitorul apropiat la acest prim punct din programul politic.

Indiferent de pregătirea profesionala, de implicarea în viața social din Spania, de gândire și opțiune politică suntem și vom rămâne ROMÂNI. Iubim România, avem familii în țară și ne dorim binele și prosperitatea ei. Iar pierderea cetățeniei duce la ștergerea identității noastre.

Nu dorim ca un român să ceara rezidență și drept de muncă în țara lui. Este un cetățean european cu drepturi câștigate pe merit și mai ales prin muncă. Multă muncă.

Rog așadar să ne centrăm atenția pe o problema serioasă și care are nevoie de soluție rapidă” declară Marius Vili Sârbu, președintele PSD Spania.

Formularele complétate și semnate de către românii rezidenți în Spania vor fi prezentate atât autorităților spaniole cât și celor de la București. De moment acestea pot fi gasite la sediile organizațiilor PSD din Spania, dar sperăm și contăm cu sprijinul întreprinzatorilor români de aici care vor pune la dispoziția celor interesați acest formular pentru semnarea petiției.

COCIORAN MARINICA

VICEPRESEDINTE PSD SPANIA

(relatia cu mass-media)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel