Prețul petrolului crește ușor după o surpriză venită din SUA

Prețul țițeiului a crescut marți pe fondul estimărilor că producția de petrol de șist a Statelor Unite ale Americii va cunoaște primul declin din ultimii patru ani. Pe de altă parte, analiștii avertizează că piața rămâne supraaprovizionată de exporturile în creștere ale Chinei.

Prețul țițeiului Brent a crescut marți dimineață cu 40 de cenți, pânâ la 58,33 de dolari barilul, potrivit datelor Reuters, în timp ce US Energy Information Administration așteaptă ca producția de petrol de șist din SUA să scadă cu 45.000 de barili, până la 4,98 de milioane de barili pe zi, în luna mai.

Creșterea prețurilor a fost stimulată și de instabilitatea din Orientul Mijlociu (vezi războiul din Yemen), dar analiștii spun că producția globală mare nu va ajuta la stabilizarea prețurilor care au scăzut drastic în ultimele luni.

"Riscul geopolitic pe piețele petroliere se menține ridicat.  Este de așteptat ca livrările din Orientul Mijlociu să rămână la niveluri ridicate, producția din Arabia Saudită și Irak fiind în creștere", spune JP Morgan.

În Asia, China a exportat 750.000 de tone de țiței în martie, cel mai mare volum din 2006, un posibil semn că al doilea cel mai mare importator de petrol din lume rămâne fără spațiu de depozitare.

Gaze de șist: Chevron renunță la proiectele din România

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel