Monsanto România. Luna „Altfel" dedicată copiilor, elevilor și studenților

Monsanto România a dedicat  luna aprilie copiilor, elevilor şi studenţilor cu scopul învăţării şi înţelegerii prin activităţi practice a conceptului de agricultură durabilă şi a procesului de producere şi procesare a seminţelor de porumb. 

În perioada 18-22 aprilie 2016, denumită "Săptămâna altfel" în sistemul de învăţământ, Monsanto România a derulat tradiţionalul program educaţional prin intermediul căruia elevi, studenţi şi profesori au vizitat sediul staţiei de procesare a seminţelor de porumb. Acestora li s-a explicat pe larg întreg procesul de producere şi procesare a seminţelor de porumb, de la înfiinţarea loturilor semincere în câmpurile de producere până la însăcuirea din staţia de procesare. Astfel, pe parcursul celor 5 zile, aproximativ 240 de persoane au vizitat la Sineşti cea mai modernă staţie de procesare a seminţelor pe care compania Monsanto o are în Europa.

Tot în aceeaşi perioadă, la Urziceni, în judeţul Ialomiţa, s-a desfăşurat şi Olimpiada Naţională de Agricultură. Cu această ocazie, cei 120 de elevi participanţi alături de profesorii coordonatori au vizitat sediul Monsanto din Sineşti. Astfel au avut posibilitatea de a interacţiona cu angajaţii firmei şi de a înţelege mai bine procesul de prelucrare al seminţelor de porumb

"Această vizită a reprezentat o ocazie specială pentru elevii implicaţi în etapa naţională a Olimpiadei pentru disciplinele din aria curriculară "Tehnologii", domeniul Agricultură. A fost un prilej bun pentru a cunoaşte echipamentele, tehnologiile şi de a înţelege procesul tehnologic de prelucrare a seminţelor de porumb înainte de a ajunge la fermier. Probabil, pentru majoritatea dintre ei, această experienţă îi va determina să-şi aleagă o carieră în acest domeniu. Disponibilitatea dumneavoastră de a sprijini activităţile specifice acestui eveniment a contribuit la valorificarea performanţelor elevilor şi cadrelor didactice din domeniul agricultură", a declarat prof. Elena RADU, Inspector Şcolar pentru Învăţământul profesional şi tehnic din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Ialomiţa.

O alta vizită a fost cea a elevilor claselor VI-VIII ai Şcolii Generale Sineşti. Acţiunile comune cu şcoala locală au devenit deja o tradiţie, transformând o zi de şcoală obişnuită într-una cu adevărat altfel. Ultima zi din săptămâna „altfel", numită „Monsanto Family Day", a fost dedicată copiilor angajaţilor Monsanto, care au petrecut o zi la locul de muncă al părinţiilor lor şi au avut posibilitatea de a înţelege mai bine activitatea profesională a acestora.

"Ne bucurăm că şi în acest an am realizat acest proiect şi am primit foarte multe vizite ale tinerilor cu vârste cuprinse între 5 şi 22 ani. Este o plăcere pentru noi să putem pune o piatră de temelie la dezvoltarea acestora", a declarat Marin MANICA, Director al Staţiei de Procesare şi Prelucrare Monsanto România. Ca în fiecare an, staţia de procesare de porumb a companiei Monsanto a fost vizitată şi de 150 de studenţi ai Facultăţii de Agricultură din cadrul USAMV Bucureşti. Mihaela Vasile – Director Relaţii Publice România Monsanto România SRL Șos. Bucuresti-Nord, Nr.10, Clădirea O21, Et. 5, Voluntari, Ilfov Mobil: 0040 721 101 313; Fax: 0040 21 305 71 65 Email: [email protected] Georgiana Stavarache – Group Account Director 2activePR Str. Viitorului, nr. 14, București Mobil: 0040 744 500 405 Email: [email protected] 

Despre Monsanto

Monsanto şi-a luat angajamentul de a aduce o gamă largă de soluţii pentru a ajuta la hrănirea unei populaţii aflate în continuă creştere. Producem seminţe de fructe, legume şi alte culturi importante, cum ar fi porumb, soia, bumbac, care ajută fermierii să obţină recolte mai bune, utillizând mai eficient apa şi alte resurse importante. Lucrăm pentru a găsi soluţii durabile pentru sănătatea solului, pentru a sprijini fermierii să utilizeze datele statistice pentru îmbunătăţirea practicilor agricole şi a conserva resursele naturale, dar şi pentru a oferi produse de protecţie a culturilor care să minimizeze problemele produse de dăunători. Suntem parteneri cu fermieri, cercetători, organizaţii non-profit şi universităţi pentru a aborda unele dintre cele mai mari provocări ale lumii. Pentru a afla mai multe despre Monsanto, despre angajamentul nostru şi despre cei peste 20.000 de angajaţi, vă rugăm să vizitaţi: discover.monsanto.com, monsanto.com, www.monsanto.ro. Urmăriţi activitatea noastră pe Twitter® la twitter.com/MonsantoCo, pe blogul companiei, Beyond the Rows®, la monsantoblog.com sau abonaţi-vă la News Release RSS Feed.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel