George Maior dezvăluie cum funcționează colaborarea SRI-DNA

Fostul director al SRI, George Maior a declarat, sâmbătă, că nu există "niciun binom SRI-DNA", ci doar o cooperare între cele două instituţii. El a arătat că această ideea provine din îngrijorarea unora că lucrurile se desfăşoară prea intens pe partea de combatere a corupţiei.

"Nu există niciun binom SRI-DNA, există cooperarea dintre SRI şi DNA, după cum există cooperarea dintre SRI şi Parchetul General, Ministerul de Interne, SRI şi Serviciul de Informaţii Externe. Nu e vorba de un binom, pentru că, în ceea ce priveşte cele două instituţii, sunt instituţii distincte", a afirmat George Maior la Realitatea Tv, în emisiunea "Ambasador România", realizată de Alexandru Cumpănașu.

Fostul șef al SRI a explicat faptul că Serviciul se ocupă de partea de transmitere de informaţie pentru combaterea corupţiei, care este definită ca ameninţare la securitate naţională. Aceasta este doar o parte mică din activitatea SRI, alte zone cuprinzând contraspionajul, contraterorismul, apărarea Constituţiei, problema securităţii cibernetice, a continuat George Maior.

"SRI nu este o instituţie cu puteri executive, nu este o instituţie de aplicare a legii, DNA este, şi în orice stat democrat există acest flux de informaţii dintre servicii şi organisme de aplicare a legii. FBI are partea de contrainformaţii, în anumite domenii şi partea de aplicare a legii. La noi, sunt instituţii separate. A vorbi despre un "binom" nu este vorba doar de ceva peiorativ, ci poate este o îngrijorare a unora că lucrurile se desfăşoară prea intens pe partea de combatere a corupţiei, domeniu vital pentru România", a mai precizat George Maior.

Vezi și: Klaus Iohannis și George Maior încă poartă discuții pe probleme strategice

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel