Caracatița imobiliară din jurul lui Klaus Iohannis

Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, are șase locuințe: trei apartamente și trei case. Două case ar fi ajuns în proprietarea lui Klaus Iohannis prin acte false și moștenitori inventați, acuză instanța. Avocatul Lucian Bolcaș a vorbit în emisiunea Alessandrei Stoicescu despre acest caz. 

Klaus Iohannis ar fi reușit să obțină mai multe case din centrul Sibiului, pentru care ar fi încasat chirii colosale. Vorbim despre două imobile: o casă din strada Gheorghe Magheru și una din Nicolae Bălcescu. Ambele ar fi aparținut soților Ghenea, potrivit EvZ

Soții Ghenea şi-au pierdut dreptul asupra proprietăţilor în 1964, când casele au fost naţionalizate de comunişti. Singurul moştenitor legal al soţilor, Paraschiva Micu, a decedat. Legea spune că proprietăţile trebuiau să aparţină statului. În 1998, secretarul comunei Porumbacul de Jos, Liviu Munteanu a emis o adeverinţă falsă prin care Nicolae Baştea ar fi fost moştenitorul familie Ghenea. Munteanu a primit un an cu suspendare. Cu toate acestea, Nicolae Baștea a putut lăsa, prin testament, imobilul Magheru lui Carmen Iohannis, soţia şefului PNL şi altor două persoane. Iohannis a pierdut proprietatea din Magheru în 2005, după ce s-a judecat cu oamenii care locuiau în casă. Magistraţii Tribunalului Braşov au hotărât că actele de moştenire sunt nule şi statul român este proprietarul de drept.

VEZI și: Cum a făcut avere Klaus Iohannis din salariul de profesor

Jumătate din cea de-a doua proprietate de pe strada Nicolae Bălcescu a fost obţinută de soţii Iohannis după ce unul dintre moştenitori i-a vândut-o cu 5.000 de lei.  Nici pentru cea de-a doua proprietate edilul Sibiului nu a primit veşti bune. Luna trecută, Tribunalul Braşov a anulat contractul de vânzare cumpărare. Decizia nu este definitivă. 

"Pentru mine nu este niciun fel de problemă. Nu domnul Iohannis a inventat apa caldă. Mereu în mafia imobiliară a fost făcută de un apropiat al primarului, vedeți acea doamnă avocată grațiată de două ori de președintele Traian Băsescu", a spus  avocatul Lucian Bolcaș, la Antena 3, în emisiunea Alessandrei Stoicescu. 

Moderatoarea emisiunii "100 de minute" a subliniat: "Să nu vină imunitatea peste noi..."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel