Călin Popescu Tăriceanu, despre posibilitatea de a-l succeda pe Victor Ponta în funcția de premier

Președintele Senatului și al PLR, Călin Popescu Tăriceanu, a comentat duminică decizia premierului Victor Ponta de a se autosuspenda din funcţie și posibilitatea de a-l succeda pe acesta la Palatul Victoria.

Vezi și: Victor Ponta se autosuspendă din funcție și îi cere lui Klaus Iohannis să îl numească pe Gabriel Oprea premier interimar

Călin Popesu Tăriceanu a opinat că Victor Ponta ar trebui să-și preia într-un timp cât mai scurt atribuţiile de prim-ministru. 

”Cred că premierul, ţinând cont de starea medicală și de sfaturile medicilor, a considerat că în faza actuală trebuie procedat în acest fel. Este posibil și dreptul pe care îl are să uzeze de el. (...) Aș fi de părere că acest intermezzo ar fi de dorit să fie cât mai scurt”, a spus preşedintele Senatului, în emisiunea ”Secvențial”, de la Antena 3.

Întrebat dacă în situația unei retrageri a premierului crede că majoritatea parlamentară ar rezista și ar putea fi numit chiar el în fruntea Guvernului, liderul PLR a transmis că nu dorește să se lanseze în speculații, pentru că actualul prim-ministru nu i-a dat de înțeles că ar vrea să se retragă.

”Nu cred că premierul are în vedere așa ceva (n.r. - retragerea). Am discutat cu premierul cu o săptămână în urmă și nu părea bântuit de vreun gând să își găsească o cale de retragere. (...) Nu am nici cea mai mică impresie că Victor Ponta face un pas înapoi. Restul sunt speculații și nu vreau să fac așa ceva”, a comentat Călin Popescu Tăriceanu.

Citește și: Răzvan Dumitrescu, analiză după ce Victor Ponta s-a autosuspendat din funcția de premier

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel