Urmărește emisiunea live


1 DECEMBRIE. Klaus Iohannis, decizie controversată. "Gafă gravă de imagine"?- SONDAJ

Președintele Klaus Iohannis a decis să nu organizeze recepția de la Palatul Cotroceni de 1 decembrie din cauza tragediei din Club Colectiv și atentatelor teroriste din Paris. Decizia a fost, însă, criticată. 

Senatorul Georgică Severin scrie, pe pagina sa de socializare: "Am aflat cu surprindere de decizia președintelui Klaus Iohannis de a anula recepția oferită de Cotroceni cu prilejul Zilei Naționale a României. Prima pe care ar fi oferit-o în calitate de președinte în funcție. Nu voi relua numeroasele argumente aduse în defavoarea acestei decizii. La fel cum motivele invocate de Administrația Prezidențială mi se par un pretext. Tocmai Ziua Națională trebuie să fie momentul în care să se arate poporului și lumii că viața merge înainte. Nu suntem în stare de război, nici în stare de urgență! În acest context punerea accentului pe aspectele militare și abandonarea marcării civile a consensului social și politic în jurul ideii de unitate a României, mi se pare, nu o greșeală, ci o gravă gafă de imagine. Sau o problemă de personalitate și opțiune.

În acest an, se împlinesc 25 de ani de când Ziua Marii Uniri este sărbătorită ca Zi Națională. Anularea recepției oficiale de către un președinte ardelean la aniversarea unui sfert de secol este cel puțin nepotrivită!

Ieri, într-o emisiune, am propus că, dacă Președintele renunță la îndeplinirea acestei obligații protocolare, poate ar fi cazul ca o altă putere, cea legislativă să preia abandonul prezidențial și să avem o recepție de Ziua Națională oferită de Parlament! Nu știu, dacă este posibil, dar nu ar fi rău! Pentru simbolistica civilă și democratică a Zilei Naționale!

Apropo, ambasadele României din lume vor mai organiza recepțiile tradiționale? Dacă da, cum vor explica faptul că tocmai la București nu avem o recepție oficială? Din respect pentru victimele unui accident care a avut loc cu o lună înainte și din solidaritate cu victimele atentatelor de la Paris?!". 

Răspundeți în sondajul dcnews.ro care este părerea dumneavoastră despre decizia președintelui Klaus Iohannis. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel