Facebook se transformă în TikTok. Mai multe filmulețe scurte, mai puține știri

Fotografie de la Luca Sammarco/ Pexels
Fotografie de la Luca Sammarco/ Pexels

Mark Zuckerberg, ”magnatul” Facebook, a decis că utilizatorii rețelei sale de socializare nu sunt deosebit de interesați să citească știri din lume, ci de alte conținuturi, în special videoclipuri scurte.

Din 2023, așadar, Facebook va dezinstala serviciul ”Instant Articles ”. Lansat în 2015, îți permite să accesezi rapid site-urile care postează link-uri către știri, fără a deschide un browser de pe smartphone sau tabletă. Formatul, însă, nu s-a răspândit niciodată.

”În prezent, mai puțin de 3% din ceea ce văd oamenii din întreaga lume în feedul Facebook sunt postări cu link-uri către articole de știri”, a confirmat purtătorul de cuvânt al Meta, Erin Miller.

Compania americană, la începutul anului 2022, a mutat o parte din personalul repartizat pentru secțiunea News a Facebook-ului la alte divizii, înainte de a anunța închiderea secțiunii dedicată știrilor din 2023.

Lovitură majoră pentru mass-media

Această decizie luată de Facebook reprezintă o lovitură dură pentru ziarele din întreaga lume, scrie Euro News.

”Nu are sens să investești în zone care nu se aliniază cu preferințele utilizatorilor”, spun cei de la Meta, care intenționează să transforme multe dintre funcțiile Facebook în stilul TikTok, în prezent cea mai populară rețea de socializare, în special în rândul tinerilor.

Citește și:

Avertisment pentru toți utilizatorii WhatsApp. Fiți atenți la această schimbare. Este pentru totdeauna

WhatsApp testează câteva modificări majore ale aplicației, inclusiv modificarea modului în care funcționează chat-urile de grup, scrie The Sun. Aplicația de chat, extrem de populară, adaugă în mod constant noi funcții, iar una dintre ele se numește "Comunități".

Comunitățile sunt practic grupuri mari care conțin chat-uri de grup WhatsApp în interiorul lor. Funcția nou-nouță, numită "Comunități", este în dezvoltare de luni de zile. Dar noua schimbare a fost descoperită recent în timpul testării pe iPhone de către cercetătorii de la WABetaInfo care analizează versiunea beta a WhatsApp.

Cum va funcționa



Fiecare comunitate este ca un "grup" gigant pentru grupurile tale WhatsApp existente. Grupurile sunt una dintre cele mai populare moduri de a conversa prin chat în cadrul aplicației deținute de Facebook. Dar să ai mai multe grupuri poate fi uneori haotic și greu de urmărit. Când va fi lansată noua funcție, vă va permite să trimiteți mesaje mai multor grupuri simultan. De exemplu, ați putea avea o comunitate de lucru care ar avea o mulțime de grupuri mai mici înăuntru. Sau poate veți avea doar o comunitate, care se împarte în grupuri separate pentru școlarizare și plângeri legate de problemele din cartier.

"Este un loc privat în care administratorii de grup au mai mult control asupra unor grupuri pe WhatsApp, disponibil într-o viitoare actualizare a aplicației. Este ca un chat de grup, iar administratorii de grup pot conecta alte grupuri din Comunitate", a spus WABetaInfo.

WABetaInfo a adăugat: "Va fi posibil să ajungeți la toată lumea odată, trimițând mesaje tuturor participanților acelor grupuri legate de comunitate".

Din păcate, WhatsApp, deținut de Meta, nu a spus încă când această funcție va fi lansată publicului larg.

Și asta nu e tot


Experții de la WABetaInfo au dezvăluit, de asemenea, o serie de alte caracteristici aflate în prezent în dezvoltare sau testare:

1. Utilizatorii pot contacta companii fără a-și împărtăși numărul de telefon

2. Posibilitatea de a salva mesajele care dispar

3. Căutarea mesajelor după dată

4. Setări de confidențialitate mai proeminente

5. O nouă comandă rapidă pentru cameră

6. Un nou emoji mare animat cu inimă portocalie

Dacă doriți să încercați cele mai recente funcții vă puteți alătura beta WhatsApp.


Cum să vă alăturați WhatsApp beta


Pentru a descărca WhatsApp beta pentru smartphone, trebuie să accesați Google Play pe Android și să căutați WhatsApp. Derulați în jos în pagină până când vedeți "Deveniți un tester beta". Atingeți butonul "Sunt în" și apoi faceți clic pe "Alăturați-vă" pentru a confirma.
 
Acum tot ce trebuie să faceți este să așteptați actualizarea versiunii beta a aplicației. Aderarea la beta WhatsApp pe iPhone, în schimb, este mai dificilă și are o capacitate limitată.

Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel