Ziua Pământului, la cea de-a 39-a aniversare. Ce putem face pentru a ne implica

europa din spatiu
europa din spatiu

Peste 200 de milioane de persoane din peste 170 de ţări sărbătoresc, vineri 22 aprilie, Ziua Pământului, ajunsă la cea de-a 39-a aniversare, scopul din acest an al acţiunilor fiind adunarea a un miliard de gesturi făcute de oameni pentru a crea o planetă verde.

Apărută în 1970, Ziua Pământului simbolizează lupta împotriva poluării şi problemelor climaterice. În urma eforturilor senatorului american Gaylord Nelson, anterioare anului 1970, s-a ajuns la concluzia că e cazul să se facă ceva pentru a se atrage atenţia asupra pericolelor ce pot fi provocate de degradarea mediului înconjurător. Aceasta în condiţiile în care nimănui nu îi pasă de acest aspect şi de efectele pe termen lung avute de dezvoltarea acerbă asupra mediului înconjurător. Astfel, pe 22 Aprilie 1970 a avut loc în Statele Unite una dintre primele manifestaţii ecologiste de anvergură, la care au participat milioane de oameni.

Spre deosebire de mai noua şi deja mai populara Ora a Pământului, Ziua Pământului (Earth Day) se sărbătoreşte în fiecare an pe 22 aprilie şi nu presupune o acţiune simbolică precum stinsul luminii.

Ora Pământului, o acţiune ecologistă de succes pe net şi în piaţa publică. Cum s-a văzut din cartier

Cu toate acestea, Ziua Pământului a avut un rol foarte important în mediatizarea problemelor climaterice ale Pământului. Ea a dat naştere unei organizaţii (Earth Day Organization) cu filiale în peste 170 de ţări şi rezultate notabile în conştientizarea omenirii asupra problemelor de mediu, efectelor poluării, etc .

Ce putem face pentru a ne implica în salvarea planetei? Multe. Să lăsăm maşina acasă, să plantăm copăcei, să mergem la strâns gunoaiele lăsate de fripturişti la grătarele de Paşte, să încercăm să convingem cât mai mulţi prieteni de importanţa acestor acţiuni şi multe altele.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel