ZIUA INTERNAȚIONALĂ A FEMEII. Istoria zilei de 8 MARTIE și ce MESAJE poți da

ZIUA INTERNAȚIONALĂ A FEMEII este o zi specială pentru toate femeile din lume pentru că 8 MARTIE le este dedicată lor încă din 1911.

Prima Zi Națională a Femeii a avut loc în Statele Unite, la 28 februarie 1909. Partidul Socialist a desemnat această zi în amintirea grevei din 1908 a muncitorilor din industria textilă din New York, în care femeile au protestat împotriva condițiilor de muncă.

În anul 1910, Internaționala Socialistă reunită la Copenhaga a hotărât instituirea unei zile dedicate femeii, fără a stabili însă o dată anume, data de 8 martie fiind aleasă abia în 1913.

Ca urmare a inițiativei de la Copenhaga, în 19 martie 1911, Ziua Internațională a Femeii a fost marcată pentru prima dată în Austria, Danemarca, Germania și Elveția. La manifestațiile organizate cu acel prilej, s-a cerut, în plus față de dreptul de vot și de a ocupa o funcție publică, dreptul femeilor la locul de muncă, la formarea profesională și de a se pune capăt discriminării la locul de muncă.

Cu prilejul Anului Internațional al Femeii, în 1975, Organizația Națiunilor Unite a sărbătorită pentru prima dată Ziua Internațională a Femeii la 8 martie.

ZIUA INTERNAȚIONALĂ A FEMEII în ROMÂNIA

În România, la 3 martie 2016, președintele Klaus Iohannis a semnat decretul privind promulgarea Legii pentru declararea zilei de 8 martie — Ziua femeii și 19 noiembrie — Ziua bărbatului.

Potrivit inițiatorilor, actul normativ are drept scop eliminarea discriminării dintre femei și bărbați și creșterea gradului de conștientizare privind concilierea vieții de familie cu viața profesională.

Proiectul de lege a fost respins de Senat, dar adoptat de Camera Deputaților, for decizional în cazul acestui act normativ.

MESAJE DE 8 MARTIE, ZIUA INTERNAȚIONALĂ A FEMEII PENTRU SOȚIE

„Sunt cel mai fericit bărbat, am trecut împreună prin bune şi rele, nu trebuie să-ţi dau mesaje pompoase de 8 Martie pentru că toată lumea ştie că tu eşti minunea vieţii mele. La mulţi ani, scumpa mea soţie"

„Te port oriunde în gândurile mele şi te simt chiar dacă eşti departe de mine! De 8 Martie îţi urez o primăvară frumoasă, cu soare, fericire şi toată dragostea prinsă într-un frumos buchet de ghiocei ce vestesc venirea unei noi primăveri!"

„Odată cu venirea primăverii, ai venit tu, a răsărit primul ghiocel şi cu el dragostea mea pentru tine, ţi-am dăruit un buchet de flori şi tu mi-ai dăruit dragostea ta şi de atunci în sufletul meu e întotdeauna primăvară pentru că acolo eşti tu. Tu eşti primăvara sufletului meu. Te iubesc!"

„Îţi urez o zi a femeii în care să te bucuri de fiecare rază de soare, de fiecare pată de verdeaţă şi... de dragostea mea necondiţionată. La mulţi ani, de Ziua Femeii"

„Azi uită cine eşti şi trezeşte-te la viaţa o dată cu natura. Fii un fluture zglobiu şi aşează-te pe prima floare a purităţii. Ziua să-ţi fie mai senină ca infinitul. La mulţi ani, floare a primăverii. Te iubesc"!

„Îţi doresc ca aceste zile de primăvară şi răsăritul soarelui să-ţi aducă peste zi împlinirea viselor alături de tot ceea ce poate fi: mai pur, mai sincer, mai curat... te iubesc!"

MESAJE DE 8 MARTIE, ZIUA INTERNAȚIONALĂ A FEMEII, PENTRU MAME

„O mamă atât de minunată ca tine merită ca fiecare zi să fie 8 martie! La mulţi ani, mămico!"

„Îţi multumesc că m-ai iubit şi m-ai învăţat să iubesc şi pe ceilalţi, dar mai ales pe tine. La multi ani, mami!"

„La mulţi ani! Pentru cea mai buna mama din lume, pentru persoana care are intotdeauna rezervat un zambet pentru mine!"

„Tu eşti pentru mine o femeie frumoasă, o prietenă specială şi o mamă minunată. Mă sim mândră şi norocoasă pentru că eşti mama mea. La mulţi ani!"

"Unei singure fiinţe din viaţa mea îi datorez tot ceea ce eu am şi ceea ce sunt azi. Ea mi-a dat naştere, m-a crescut şi m-a învăţat să iubesc. Nu exista cuvinte care să o descrie! Te iubesc, mama! La mulţi ani"

„Iti urez ca împlinirile, sănătatea şi spiritul acestei zile să te însoţească întotdeauna. Fie că primăvara să îţi inunde sufletul cu bucurie şi cu parfumul tuturor florilor. Îţi doresc un 8 martie cât mai frumos. La mulţi ani!"

„Iti urez o zi a femeii în care să te bucuri de fiecare rază de soare, de fiecare câmp de verdeaţă şi... de dragostea mea necondiţionată. La mulţi ani, draga mea mamă!"

„Pentru ziua ta, mămico, îţi trimit un ghiocel. Cât de mic îl vezi, cuprinde toată primavară-n el. La mulţi ani de 8 martie!"

"Unei singure fiinţe din viaţa mea îi datorez tot ceea ce eu am şi ceea ce sunt azi. Mi-ai dat naştere, m-ai crescut şi m-ai învăţat să iubesc. La mulţi ani, mamă!"

„Ziua de 8 Martie îmi oferă prilejul potrivit pentru a-ţi spune cât de mult însemni pentru mine. Vreau să-ţi mulţumesc pentru tot ceea ce am învăţat de la tine: cum să dăruiesc necondiţionat, cum să am încrede în mine. Tu ai fost cea care m-a iubit fără a cere nimic în schimb, tu eşti cea care mi-a oferit sprijin şi încurajări când aveam nevoie, tu ai fost mereu alături de mine când viaţa părea împotriva mea.Te iubesc, mămica mea!"

MESAJE DE 8 MARTIE, ZIUA INTERNAȚIONALĂ A FEMEII PENTRU COLEGE

„De 8 martie îți uram o primăvară frumoasă, cu soare, fericire și toată dragostea noastră prinsa într-un frumos buchet de ghiocei ce vestesc venirea unei noi primăveri!"

„Un gând curat și senin ca primăvara pentru veșnicia ei!"

„Primăvara... anotimpul renașterii, al trezirii la viață, face acum de ziua aceasta de 8 Martie, ziua cea mai plină de feminitate, zâmbete, și căldura sufletească!"

„Fie ca toate împlinirile frumoase, sănătatea și spiritul acestei zile să te însoțească pretutindeni. Fie ca primăvara iubirii sa iți inunde sufletul cu bucurie și cu parfumul tuturor florilor sale. Îti doresc un 8 Martie cât mai frumos."
„Viața, arta, chiar și energia se declina la feminin. Ideea, ca și lupta și pâinea sunt tot femei. Privind femeile, sfârșești a crede în mitul cu supraoamenii în care fiecare din ele valorează cât doi bărbați. Ambițioase, dinamice, cu plăcerea muncii, emotive și eficace, fac ca intervenția lor să fie mai intuitivă, mai psihologică, benefică...."

„De 8 Martie senin,
Într-un cadru anonim
Primăvara a sosit
În al iernii asfințit.
Primăvara-n suflet vă dorește ..."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel