Zile de vară la început de octombrie. Vezi prognoza

plaje
plaje

Începutul de octombrie ne aduce zile de vară autentică. Temperaturile vor fi cu până la 10 grade mai mari decât media termică obișnuită pentru această perioadă a anului.

Duminică, vremea se menţine deosebit de caldă, iar temperaturile diurne rămân în continuare mult mai ridicate decât ar fi normal la final de septembrie. La amiază se vor înregistra 25-26 de grade în nordul şi nord-vestul ţării, unde sunt câţiva nori şi izolat ploi slabe. Circa 26 de grade vor fi şi pe litoral, în timp ce în sud vom fi din nou la un pas de caniculă. 33-34 de grade vor indica termometrele în aproape toate localităţile din sudul ţării, poate izolat în Lunca Dunării chiar şi 35 de grade la umbră.

 În Capitală şi în ultima zi a săptămânii se anunţă vreme frumoasă şi deosebit de caldă, cerul se menţine aproape senin, iar vântul rămâne calm. Prin urmare, la amiază temperatura aerului va urca spre 33-34 de grade, ca într-o autentică zi de vară.

 Deşi în regiunile extracarpatice temperaturile mai scad faţă de zilele precedente, luna octombrie debutează tot cu vreme deosebit de caldă. Maximele zilei se încadreaza între 22 de grade în nordul Moldovei şi 33 în sudul Olteniei şi al Banatului. Ca aspect, vremea este frumoasă în mare parte din ţară, în sud şi sud-est meteorologii anunţă cer senin, şi doar prin nord se perindă câţiva nori care lasă izolat ploi slabe. Însă vântul nu se intensifică decât pe crestele înalte de munte.

 De luni, temperaturile vor scădea cu  4-5 grade în Capitală, însă maxima zilei de luni rămâne mult mai mare decat media climatologic normală a începutului de octombrie: 28-29 de grade la umbră, în condiţii de cer aproape senin şi vânt spre moderat.

 Marţi este rândul regiunilor intracarpatice să mai piardă câteva grade de căldură, însă vremea tot caldă este pentru a doua lună a toamnei. Norii strâng rândurile în vestul, centrul şi nordul ţării, unde local cad averse, posibil însoţite de descărcări electrice, însă vântul nu trece de moderat. În sud şi sud-est însă, vremea rămâne frumoasă şi însorită peste zi, după ce se risipeşte puţina ceaţa prezentă la orele dimineţii în zonele joase. Prin urmare, temperaturile maxime ale zilei pornesc de la 22 de grade în nord-vestul ţării şi pe litoral şi încă ating 32 de grade în Lunca Dunării.

 Marţi, în Capitală se anunţă în continuare vreme frumoasă şi deosebit de caldă, primele zile de octombrie nu par să aducă vreo răcire a vremii, fiindcă marţi după-amiază termometrele indică nu mai puţin de 30-31 de grade la umbră, în condiţii de cer aproape senin şi vânt destul de slab. Doar în orele dimineţii poate să fie puţină ceaţă, apoi soare pe săturate.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel