Yaya Toure acuză FIFA că "puţin îi pasă" de rasism

Ivorianul Yaya Toure, fostul mijlocaş al echipei engleze Manchester City, acuză Federaţia Internaţională de Fotbal (FIFA) că "puţin îi pasă" de rasismul din fotbal, referindu-se la cel mai recent exemplu, când jucătorii echipei Angliei au fost vizaţi de strigăte de maimuţă la meciul din Bulgaria, din preliminariile EURO 2020, informează AFP.

Meciul dintre cele două naţionale, disputat la jumătatea lunii octombrie, a fost întrerupt în două rânduri, după ce o parte a publicului bulgar a avut o atitudine rasistă la adresa jucătorilor de culoare englezi, declanşând un val de proteste în Marea Britanie.
"Este o ruşine. De ce jucaţi pentru Anglia?", s-a întrebat retoric Yaya Toure, cunoscut pentru poziţiile sale publice împotriva rasismului, referitor la faptul că jucătorii englezi au continuat să rămână pe teren pentru a încheia meciul în ciuda strigătelor de maimuţă.

Dar Toure şi-a îndreptat criticile în special asupra instanţelor conducătoare ale fotbalului mondial.

"Celor de la FIFA puţin le pasă, oricum, ei vorbesc, dar lucrurile continuă. Această atitudine mă înfurie", a mai spus Toure.

Comisia de disciplină a UEFA va examina cazul Bulgariei pe 28 octombrie, după incidentele rasiste care au perturbat grav partida cu Anglia, de la Sofia.

Comisia de disciplină consideră că fanii bulgari au avut un comportament rasist, recurgând la salutul nazist şi imitând sunetele de maimuţă ori de câte ori jucătorii de culoare ai Angliei atingeau balonul.

La rândul său, preşedintele UEFA, Aleksander Ceferin, a declarat că instanţa fotbalistică europeană va face tot ce este posibil pentru a elimina manifestările rasiste de la meciuri, precizând că sancţiunile pe care le dictează în urma unor astfel de situaţii sunt printre cele mai severe.

Yaya Toure, în vârstă de 36 de ani şi desemnat de patru ori cel mai bun fotbalist african al anului (2011-2014), este jucătorul echipei Qingdao Huanghai, din divizia secundă chineză, care şi-a asigurat duminică promovarea în Superligă (D1).
AGERPRES

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel