Winston Boc sau Emil Churchill

“Acum ştiu de ce am venit la Bucureşti! Am venit să luăm lumină.”

Comentam zilele trecute pe marginea acestei enormităţi cu referire directă la Elena Udrea, rostită de un alt personaj creat în laboratoarele defecte ale unui grup de interese care a pus stăpânire pe România - e vorba despre Roberta Alma Anastase.

Pentru cei care încă mai cred că asemenea linguşeli ridicate la rang de decoraţie pot fi simple defecţiuni, simple manifestări verbale nefericite care au loc din când în când, va mai semnalez o dudă de ordin logic şi moral de această dată venită din partea unui personaj cu multă experienţă, care are în spate 20 de ani de activitate politică, şiret peste măsură şi suficient de inteligent pentru a nu putea fi bănuit de comitere involuntară de construcţii verbale trăznite.

Radu Berceanu l-a asemuit pe Emil Boc cu Winston Churchill: “E cel mai bun prim ministru pe care l-am avut (…) Churchill a câştigat războiul şi imediat a pierdut alegerile. Emil Boc în fruntea guvernului a avut o misiune foarte grea şi, slavă Domnului, a trecut-o foarte bine…”

Trebuie să recunoaştem, îţi trebuie un tupeu nemărginit, o crasă incultură sau un interes imediat atât de mare care să depăşească în importanţă ridicolul în care te pot pune primele două “calităţi” încât să-ţi permiţi să rosteşti intenţionat astfel de fraze. Dacă nici Radu Berceanu nu se poate abţine de la aşa ceva înseamnă că în altă parte trebuie cautată explicaţia.

Din partea Robertei Anastase te poţi aştepta la orice în materie de lezare a logicii şi bunului simţ, din partea unui fondator de partid cu 20 de ani de experienţă şi războaie politice în spate, asemenea lucruri apar doar dacă folosindu-le, individul cu respectivele semnalmente simte că îşi va atinge scopul. Berceanu a candidat pentru şefia filialei PDL Dolj unde a cîştigat administrându-i o bătaie ca-n codru domnului Gelu Vişan, omul Elenei Udrea. Am ajuns să cred că în acest partid nu mai poţi avea pretenţia unei demnităţi fără a trece examenul linguşelii supreme, fără a dovedi că eşti capabil de cele mai trăznite comparaţii şi enormităţi!

Dacă nu ai în buzunar această armă, eşti pierdut, nu poţi reuşi în PDL…Până şi cei mai vechi membri nu-şi pot permite să ignore acest lucru şi folosesc din plin metoda ca să mai poată obţine funcţii în formaţiunea domnului Traian Băsescu. E un fel de “şefu, esti cel mi bun!” folosit pentru prima oară sub forma “Petre eşti cel mai bun” chiar de cel care îi trăgea lui Roman scaunul de sub fund în timp ce rostea aceste cuvinte!

În mod normal, dacă are un dram de bun simţ domnul Emil Boc ar trebui să roşească la gândul că a fost comparat cu unul dintre cei mai mari oameni politici ai planetei şi un sentiment de jenă să-l copleşeasca dar eu cred ca în acele clipe premierul nostru a murit puţin de plăcere!

Winston Churchill a câştigat un război mondial şi nici măcar nu a făcut asta singur, Boc a reuşit o performanţă inimaginabilă pe timp de pace - a reuşit să-i aducă pe mulţi români în situaţia de a trăi ca în vremuri de război, singura asemănare cu englezul fiind că nici prim ministrul român nu a fost singur în aceasta aventură!În rest, doar în pozele trucate poţi găsi asemănări între cele două personaje dar chiar şi acolo numai pe jumătate!

Dacă noi românii mai avem în condiţiile date o brumă de umor atunci tot ar trebui să le mulţumim pentru ceva guvernanţilor: reuşesc de minune să ne distreze!Ia să dăm frau liber imaginaţiei şi să vedem cum ar fi mai bine pentru locatarul de la Palatul Victoria, Winston Boc sau Emil Churchill? Ambele variante sună comic deci se potrivesc de minune celui care taie cu coasa în direct la TV, dă cu toporul, mânuieşte rindeaua, aleargă iute prin iarbă şi ia de la taică-său ouă în cap tot în direct la televizor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel