Vremea Monstrului

bogdan-chirieac
bogdan-chirieac

Campania de demitere a dezvăluit sistemul pe care președintele Traian Băsescu l-a creat în ultimii opt ani: Monstrul. Mașinăria infernală - compusă din Parchet și o parte dintre judecători, servicii secrete, Curte Constituțională și CSM - a intrat direct și deschis în lupta politică. Fără să aibă nimic comun cu un stat de drept, abuzurile s-au revărsat în cascadă.

Campania pentru Referendum a început prin difuzarea unor stenograme din convorbiri telefonice înregistrate de Parchet cu Victor Ponta, pe atunci lider al Opoziției. Pentru a-l decredibiliza pe actualul premier, Parchetul nu s-a sfiit să recunoască astfel, oficial, că este implicat în acțiuni de poliție politică. Același Parchet nu a avut nici o ezitare să difuzeze stenograme cu doi miniștri al Cabinetului, Rus și Dobre, primul dintre ei fiind membru cu drepturi depline al CSAT. Atât stenogramele cu Ponta, cât și cele cu Dobre și Rus au devenit imediat argumente în discursul președintelui suspendat.

Au urmat abuzurile incredibile din timpul desfășurării campaniei electorale: arestarea listelor de alegători ale BEC, pe 30 iulie, sau hăituirea prin sate a oamenilor simpli, în ziua de Sfântă Mărie, doar fiindcă au îndrăznit să participe la vot.

La rândul său, CSM a refuzat timp de trei săptămâni să ia act de o demisie, împiedicând astfel numirea unui ministru al Justiției. În privința Curții Constituționale, dezvăluirile presei în legătură cu personaje precum Augustin Zegrean sau Aspazia Cojocaru au revoltat o țară întreagă.

Mașinăria infernală descrisă mai sus a putut să zdrobească votul a 8,4 milioane de români, dintre care 7,5 s-au pronunțat pentru demiterea președintelui Băsescu.

Nu interesează acum dezamăgirea provocată de liderii PSD sau de cedările dlui Ponta. (De altfel, premierul e un asset prețios al acestei politici vindicative; dacă n-ar fi existat, imaginația malefică a președintelui l-ar fi inventat). Important este Monstrul. Strâns legat de creatorul său, Traian Băsescu, Monstrul va lupta cu toate resursele - care sunt resursele Statului - pentru a-și servi Stăpânul. El cronțăne bani oferiți din belșug de la Buget, banii oamenilor, victimele sale. Zdrobirea voinței cetățenilor este menită să alimenteze teroarea, suspiciunea genralizată – premizele fundamentale pentru rămânerea la putere a lui Traian Băsescu.

Monstrul se teme de un singur lucru: dispariția Stapânului. De aceea, îl și slujește orbește pe dl Băsescu. Pentru președintele revenit la Cotroceni, asmuțirea Monstrului asupra opozanților politici este pur și simplu o chestiune de supraviețuire politică. În 2014, un scenariu de tip Putin, prin care Băsescu să rămână mai departe la putere, eventual ca premier este exclus. Germania și America, care l-au reașezat în funcție astăzi, împotriva poporului roman, se vor opune oricărui sistem prin care Băsescu să se mai mențină puterea. De aceea, eliminarea Opoziției lui Băsescu este esențială.

Să nu fi aflat atât de bine informatul Occident de existența

Monstrului, această Nouă Securitate? Firește că a aflat, dar nu are timp de finețuri în legătură cu România.

Monstrul a înghițit nu doar USL-iști, ci și câtiva PDL-ști mai puțin importanți. Occidentul și-a zis că poate închide ochii. Imaginea externă a Monstrului nu este chiar negativă. Când creatorul său i-a cerut, Monstrul a prestat servicii și pentru stăpânii lui Băsescu din Occident.

Monstrul este concentrat acum asupra celui mai important opozant consecvent, eficient al lui Traian Băsescu: Antena 3, singurul actor redutabil de pe scena politică românească.

Ceea ce a împiedicat Monstrul să atace direct postul de televiziune – adică să-l demoleze cu tancul - este frica de o reacție populară, față de care cea din cazul Arafat ar fi o joacă de copii.

În perioada următoare, Monstrul va găsi măsuri mai subtile împotriva postului afiliat CNN: dezbinarea, decredibilizarea, defăimarea, șantajul. Slăbiciunea, puterea si salvarea în fața Monstrului a celor de la Antena 3 este că lucrează public, cu “armele” (a se citi: informațiile) pe masă și cu un rating care dă fiori până și mașinăriei infernale care este Noua Securitate.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel