Vremea în Europa așa cum o știm noi e istorie

vremea
vremea

Vestul Europei este afectat de ploi şi rafale violente de vânt, care riscă să provoace inundaţii şi să perturbe traficul rutier, în timp ce în estul continentului vremea este neobişnuit de caldă pentru această perioadă a anului, provocând schimbări în viaţa animalelor.

vremea in europaPloile abundente din Franţa riscă să provoace inundaţii, a anunţat Meteo France, care a emis o avertizare de cod portocaliu pentru trei departamente. Un factor agravant ar putea fi rafalele violente de vânt dinspre sud către sud-vest. Meteorologii avertizează asupra riscurilor de deversare a reţelelor de canalizare şi a perturbării traficului rutier pe arterele secundare. În Belgia, o parte din centura Bruxelles-ului a fost închisă,  în timp ce în mai multe zone din ţară au fost activate planurile în caz de catastrofă din cauza ploilor abundente. În Marea Britanie, o femeie în vârstă de 55 de ani a murit după ce o creangă a unui copac a căzut peste maşina în care se afla, din cauza furtunii. Şoferul maşinii, un bărbat în vârstă de 54 de ani, a fost, de asemenea, rănit. Incidentul s-a produs în noaptea de joi spre vineri, în timp ce mare parte din ţară era afectată de ploi şi rafale violente de vânt. Pentru sfârşitul săptămânii, meteorologii au anunţat însă vreme uscată, cu averse izolate în sudul ţării, duminică.

Temperaturi vestice în estul continentului

Între același timp, în estul continentului, vremea neobişnuit de caldă din Moscova împiedică aricii şi bursucii să intre în hibernare, potrivit ecologiştilor, în timp ce veveriţele roşii nu şi-au schimbat încă blana în alb, iar iepurii de câmp au îmbrăcat doar pe jumătate "haina" de iarnă. Moscova a înregistrat temperaturi record în această lună, de 12 grade Celsius, transmite RIA Novosti.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel