Vreme răcoroasă până marţi. Vezi prognoza

Administrația Națională de Meteorologia anunță că vremea va rămâne rece până marți, după care temperaturile vor începe să crească ușor.

Pentru duminică vremea rămâne răcoroasă şi ploile încă nu ne părăsesc. Aversele cu descărcări electrice dar şi rafalele de vânt vizează duminică nordul, centrul, estul şi sud-estul ţării, dar mai ales Moldova şi zona de munte, unde încă mai cad local peste 20 de litri de apă pe metru pătrat, iar la munte, în Carpaţii Orientali şi Meridionali, posibil chiar peste 40...50 l/mp. În vestul şi sud-vestul teritoriului vremea este ceva mai bună, aici se anunţă cer variabil şi ploi doar pe alocuri, mai ales la munte. Temperaturile rămân cu 5-6 grade mai scăzute decât ar trebui spre mijlocul lunii august, deci vorbim despre vreme răcoroasă aşadar, cu maxime de la cel mult 15 grade în nordul Moldovei până la 28 în Lunca Dunării.

 Bucureștenii vor avea parte de ploi pe parcursul zilei, iar temperaturile nu vor mai depăși25 de grade.

Luni instabilitatea atmosferică se menţine îndeosebi în regiunile nordice, estice şi centrale, precum şi în zona de munte, unde local vor fi averse şi, posibil, descărcări electrice. Dar în vest şi sud-vest abia daca mai cade vreun strop de ploaie, în schimb vântul se înteţeşte în aproape toată ţara, sporind senzaţia de răcoare pe care o confirmă temperaturile, cuprinse între 17 grade în zonele depresionare şi 28 de grade în sudul Olteniei şi al Munteniei.

 În București,  temperatura aerului creşte usor faţă de ziua precedentă, vremea se menţine racoroasă. Maxima va fi de 27-28 de grade, iar norii care încă trenează în prima parte a zilei, când mai pot să scuture câţiva stropi de ploaie, se risipesc treptat, iar soarele devine tot mai generos.

 Pentru marți, vremea frumoasă revine, temperaturile vor crește până la 31 de grade. Vor mai fi și câteva averse izolate de ploaie, mai ales în zonele de munte.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel