"Vor ucide din nou. Este mai grav decât epidemia de SIDA"

Experții Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii au lansat un avertisment cu privire la niște lucruri banale, care pot deveni FATALE, fiind chiar mai periculoase decât epidemia de SIDA, care a ucis 25 de milioane de persoane. 

Este vorba despre zgârieturi sau tăieturi. Explicația? Antibioticele îşi pierd eficienţa în faţa infecţiilor minore, scrie Daily Mail. Prescrierea la scară largă și folosirea fără rețeță au făcut ca bacteriile să devină rezistente la medicamente. 

Experții OMS avertizează că trebuie să ne așteptăm la numeroase morţi, căci va deveni o rutină pentru copii să moară din cauza unor infecţii banale. Și intervenţiile chirurgicale în spitale ar putea deveni fatale din cauza potenţialelor infecţii, care în mod normal ar fi trebuit să poată fi tratate.

VEZI și: ALERTĂ pe piața de medicamente. Zeci de morți subite

OMS recomandă medicilor să prescrie mai rar antibiotice şi să se asigure că pacienţii respectă tratamentul, căci întreruperea acestuia poate duce la creşterea rezistenţei bacteriilor.

Keiji Fukuda, director adjunct în cadrul OMS, spune că este nevoie de "o acţiune urgentă şi coordonată, lumea îndreptându-se spre o eră post-antibiotic, unde infecţiile comune şi rănile minore, care au fost tratabile timp de zeci de ani, vor putea ucide din nou".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel