VIRUSUL ZIKA. Anunț teribil de la vârful OMS

Aproximativ 40 de vaccinuri împotriva virusului Zika sunt în curs de testare, însă niciunul nu va fi disponibil pentru femeile aflate la vârsta la care pot avea copii până în 2020, a estimat miercuri Margaret Chan, directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), transmite AFP, citat de Agerpres.

"Aproximativ 40 de vaccinuri sunt în faza de studiu. Deși unele dintre ele se află deja în stadiul de teste clinice, un vaccin care să fie suficient de sigur pentru a putea fi utilizat de femeile aflate la vârsta procreării nu va putea primi toate autorizațiile înainte de 2020", a explicat Margaret Chan într-un comunicat.

În urmă cu un an OMS decreta că virusul Zika, care poate produce anomalii cerebrale grave la nou-născuți, reprezenta "o urgență mondială de sănătate publică". Acest statut de "urgență" a fost retras la 18 noiembrie, OMS estimând că este nevoie de "un mecanism tehnic solid pe termen lung" pentru a organiza un răspuns global.

Virusul, care a afectat în principal Brazilia, se transmite prin înțepătura țânțarului Aedes aegypti, dar și pe cale sexuală.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel