Vindecă prin gestul tau! Copiii bolnavi de cancer au nevoie de tine!

Un grup de studenți ai Facultății de Administrație și Management Public - ASE București voluntari în cadrul Asociației P.A.V.E.L. (Asociația Părinților cu Copii Bolnavi de Cancer, Leucemii și Anemii grave), dorește să supună atenției publice și mai ales tinerilor asupra nevoilor copiilor mai puțin norocoși, privați de seninătatea și bucuriile copilariei de boala necruțătoare numită cancer.

”București, 24 mai 2011, începând cu orele 20.00 în club Dumars avem plăcerea să vă invităm la BALUL CARITABIL “Fun for Life” pentru a ne distra în scopuri caritabile împreună cu artiști celebri, trupe de dans și studenți talentați.”, se arată într-un comunicat al organizatorului.

Scopul unui astfel de eveniment este acela de a combina distracția unei petreceri cu o serie de cunostințe privind cancerul, leucemia și anemiile grave. Totodată, noi ne propunem să "deschidem ochii" participanților asupra legăturilor profunde pe care le avem unii cu alții, legături care trebuie protejate. Inițiativa acestui bal cât și planul de organizare aparține studenților.

În fiecare an, la nivel mondial, 200.000 de copii sunt diagnosticaţi cu cancer.

Dintre aceştia, doar 30% primesc tratament adecvat.

Aproximativ 90.000 de copii mor din cauza bolii, anual, la nivel mondial, și se înregistrează o incidenţă de 816 cazuri noi la fiecare 100.000 de copii, potrivit datelor furnizate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii. Statisticile la nivelul României sunt estimative, întrucât Registrul Naţional de cancer nu funcţionează încă.

Potrivit Asociației P.A.V.E.L. ( « Primind Ajutor, Viaţa Este Luminoasă » ), 500 de copii români sunt diagnosticaţi cu cancer în fiecare an, în prezent existând aproximativ 5.000 de pacienţi cu boala în evoluţie sau remisiune.

În România, rata vindecării de cancer este în medie de 30 - 60%, în funcţie de specificul bolii.

Dacă este depistat la timp şi tratat corect, cancerul infantil răspunde mai bine la tratament decât cancerul adulţilor.

„Costurile ce implică diagnosticul și tratamentul unui copil bolnav de cancer sunt ridicate și nu sunt întotdeauna subvenționate de către stat, iar nevoile copiilor ce suferă de cancer sunt multiple, oscilând de la nevoia de afecțiune la nevoia de resurse financiare pentru diagnosticare și tratament, de la nevoia de programe de terapie prin joc și consiliere psihologică la nevoia resurselor materiale zilnice pentru hrană și igienă.” a declarat Preşedintele Asociaţiei PAVEL, Olga Cridland.

“Cancerul are un impact emoţional şi financiar uriaş atât asupra copilului şi tânărului bolnav, cât şi asupra familiei acestuia, de aceea este de apreciat orice efort din partea oamenilor pentru a uşura suferinţa acestor.” a mentionat Alina Mitroi, psiholog Asociaţia PAVEL.

La eveniment vor participa Chris Mayer, Paul Panait, Marina Anghel, Lavinia Lăcatuș, Georgiana Drăgulanescu, Beat Down Crew

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel