Victor Ponta, culisele excluderilor din PSD. Vanghelie, distructiv. Șova rămâne alături de PSD

Premierul Victor Ponta a vorbit despre excluderile din PSD, despre schimbările dureroase și de grele și de lucrurile care l-au costat. Premierul a vorbit despre caracterul distructiv al unuia dintre cei excluși, dar și despre cine speră să rămână alături de PSD. 

"În reinventarea PSD, vor fi decizii foarte grele și decizii dureroase. Am identificat trei probleme. Cum facem că după 25 de ani și cu un lider de 42 de ani noi tot suntem partidul comuniștilor, care aduc comuniștii la putere? Asta am văzut la foarte mulți tineri. Cum facem să arătăm că nu mai suntem partidul care apără toți corupții? Cum facem să arătăm că nu suntem partidul baronilor locali care vin, îl cotropesc pe Ponta și Ponta, dacă vine, vin baronii locali la Cotroceni. Este o rebranduire extrem de grea, care nu ține doar de exterior, ci de acțiune și de gândire. Pentru asta, pentru niște schimbări dureroase și grele, este nevoie de o echipă solidară, care să spună că e o perioadă  dificilă, stăm împreună, când e nevoie, luăm decizii dureroase pentru oricare dintre noi și trebuie să ne schimbăm", a spus Victor Ponta, la DC NEWS LIVE. 

Vanghelie și Geoană, lipsă de bărbăție, spune Ponta

Premierul Victor Ponta a spus, la DC NEWS LIVE, că "această echipă nu are nicio șansă să-și facă propria schimbare și să reziste la o bătălie politică dură, dacă întotdeauna în interior ai niște oameni care sunt contra, care vin și aduc în partid tot ceea ce-și doresc ei sau adversarii noștri. Despărțirea de ieri... eu am evitat să spun excludere, chiar dacă ăsta a fost votul și a fost un vot de 80 la 2, unul din cele două voturi a fost al domnului Iliescu, care a fost întotdeauna împotriva excluderilor. A fost cam 80 la 1, ca să zic așa. Cu siguranță e mai înțelept, dar, în același timp, lumea s-a schimbat. Am spus hai să ne despărțim drumurile. Eu știam, colegii mei știau ce gândesc domnul Geoană și domnul Vanghelie despre noi și despre viitorul partid. După ce am luat acea decizie, dacă mai era nevoie de o confirmare, toate lucrurile pe care le-au spus cei doi foști colegi aseară denotă că decizia a fost corectă, adică nu puteam să fim împreună, dacă domnul Vanghelie și domnul Geoană chiar cred acele lucrui despre noi toți, cum puteam să spunem că suntem prieteni și să zâmbim în fața camerei? Pur și simplu s-au despărțit niște drumuri (...) Toate acuzațiile alea le-am auzit aseară, dacă le-aș fi auzit cu o zi înainte de ședință, poate că erau mai bărbătești, dar ieri în ședință, amândoi colegii au spus că 'nu-i adevărat, noi îl susținem pe Victor, noi îl vrem', după care seara au spus ceea ce gândesc cu adevărat și ceea ce știam". 

Vanghelie, distructiv. Șova a înțeles

Despre excluderea anterioară a lui Geoană, Victor Ponta spune: "Da, după care eu am vrut să fiu genul de lider care ține cu toată lumea, care apără pe toată lumea. Lucrul ăsta m-a costat, pentru că în alegerile prezidențiale multe din reproșuri nu erau direct legate de mine... Acum, însă, când pornește la un  nou proiect, pornește cu oameni care vor să facă acel proiect cu tine. Domnul Vanghelie e mai distructiv în interior, are capacitate distructivă în interior. Dați-mi voie să spun că atunci când niște oameni gândesc total diferit, n-are rost să stea împreună, dacă nu pot. La Dan Șova a fost o altă situație, el a fost sancționat ieri și sunt convins, am văzut și reacție lui, că a înțeles care a fost problema, nu era legată de ceilalți doi colegi. Luni, imediat după alegeri a intrat în valul ăla care voia schimbări. Eu cred că Dan Șova va rămâne alături de noi. În Dan Șova, am speranța că a înțeles exact de ce toți colegii au considerat că trebuie să primească o sancțiune". 

Vezi AICI interviul integral

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel