EXCLUSIV  Epidemie rujeolă. Alexandru Rafila, mituri spulberate: 1.000 de decese pe an în România

Dr. Alexandru Rafila a vorbit într-un interviu pentru DC News despre ce se poate întâmpla în timp dacă nu suntem vaccinaţi.

Unul dintre miturile legate de tendinţa unora de a nu se vaccina este că bolile infectioase au dispărut înaintea vaccinurilor, lucru contrazis de medicul Alexandru Rafila:

"Ar fi fost foarte bine să se întâmple aşa, atunci nu aveam nevoie de vaccinuri."

Un alt mit care nici el nu stă în picioare este cel legat de ceea ce unii zic 'Mai bine te imunizezi prin boală, decât prin vaccin', chestiune faţă de care medicul a spus:

"Dacă e a adevărat atunci mergem pe principiul selecţiei naturale. De exemplu, într-o epidemie de rujeolă, la o populaţie total nevaccinată, cum este România, am avea cel puţin 1000 de decese în fiecare an şi am avea multe cazuri de encefalită sau parencefalită subacută sclerozantă care apare la câţiva ani de la boală şi deja ne aşteptăm peste câţiva ani să vedem astfel de cazuri la copii care s-au îmbolnăvit acum de rujeolă. Spre deosebire de această situaţie, la copiii vaccinaţi în ultimii ani nu am observat niciun eveniment advers major care să le fi pus în vreun fel viaţa în pericol. Deci nu cred că principiile după care funcţionează societatea noastră sunt de selecţie naturală, pentru că atunci, toată construcţia în care ne desfăşurăm activitatea ar dispărea." a fost explicaţia reputatului medic Alexandru Rafila, Preşedintele Societăţii Române de Microbiologie.

Tot interviul legat de miturile legate de vaccinare il vedeţi aici:

VIDEO

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel