USL nu se pierde cu Firea. O nouă strategie electorală

Simplul fapt că un lider PDL a făcut declarații despre intrarea Gabrielei Vrânceanu Firea în PSD e suficient pentru a demonstra că a fost o mișcare bună. E drept, Mihai Stănișoară susține că achiziția demonstrează disperarea acestui partid, dar cine să-l creadă. Când te bucuri, vorba vine, de 20 la sută încredere, mai bine taci. Abia că atragi atenția că te doare, dacă faci valuri.

O fi popular Papahagi, la el în birou și, poate, cu timpul, va ajunge să fie cunoscut de toți vecinii săi din bloc, dar în mod sigur nu poate să câștige simpatia publicului, în două luni, la un nivel mai ridicat decât al electoratului lipit cu Picătura de PDL. Până una alta, baronii portocalii se ascund în spatele unor soldați din hârtie. Probabil, n-au altă strategie: poate așa își imaginează că păcălesc dușmanii, ca în filmul Nemuritorii, când Sergiu Nicolăescu își punea morții  la metereze ca să pară mai numeroși soldații din garnizoană.

Revenind la USL și la ”transferul” Gabrielei Firea, fără discuție a contat că face parte din ”echipa” primarului Pandele, de la UNPR. Dar, dincolo de  înțelegerile locale pentru un colegiu din Ilfov, contează strategia generală. În 2008, fiecare a tras pentru el, într-o vreme când organizațiile județene făceau legea. Mulți dintre cei veniți de la centru au fost împinși în colegii dificile, iar vătafii de județ au făcut ce-au vrut, indiferent de imaginea proastă pe care o aveau, ei sau rudele pe care le-au pus pe ”listă”.

Așa se face că Boc a ajuns premier, deși PSD a obținut mai multe voturi: PDL s-a concentrat asupra colegiilor unde putea lua 50 plus unu, adjudecându-și mai multe mandate fără redistribuire. Partidele din USL au înțeles, în sfârșit, că nu vor putea guverna cât e Băsescu la Cotroceni dacă tratează alegerile ca în 2008. Înțelegerile de la Murighiol  au fost esențiale, dar nu suficiente. Orice vot contează, pentru cvorum. Și al ecologiștilor și al nehotărâților și al celor care s-ar putea orienta spre PP-DD. Dan Diaconescu a câștigat o audiență enormă tratând subiecte și invitând personaje care nu aveau loc în televiziunile main-stream. Cum au reacționat posturile ”serioase”? I-au invitat pe Tolea și Ogică, au preluat temele OTV.  Gabi Firea vine de la Antene.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel