EXCLUSIV  Urmează criza ALIMENTARĂ. Tomac: Să nu creadă cineva că putem la nesfârșit să punem totul pe seama războiului

Eugen Tomac, avertisment despre criza alimentară
Eugen Tomac, avertisment despre criza alimentară

Analistul politic Bogdan Chirieac a dezbătut, alături de Eugen Tomac, președintele PMP, subiectul zilei, mai exact inflația care a ajuns la 13,8%. Analistul politic afirmă că românii se confruntă cu „o prăbușire fără precedent a nivelului de trai din acest moment”. Află ce are de spus liderul PMP.

Întrebat de analistul politic Bogdan Chirieac despre cum vede evoluția situației economice în România, în perioada următoare, Eugen Tomac a spus:

”Din fericire, deși avem o stabilitate politică, pentru că cele mai mari partide din România, PNL și PSD guvernează, simțim în continuare că nu toată lumea trage în aceeași direcție. Ceva nu funcționează pentru că sunt foarte multe măsuri care au fost anulate, nejustificate din punctul meu de vedere și evident că în această perioadă, ai nevoie de decizii imediate.”

Liderul PMP: ”Discutăm despre o iminentă criză alimentară”

”Eu cred că prevenția în acest domeniu pentru o țară cu un potențial fantastic, cum îl are România, este esențială în aceste vremuri. Însă, nu vedem discuții, soluții, decizii îndrăznețe pe care statul să le ia în această perioadă cu privire la agricultură.

Dacă nu avem grijă de antreprenorii care își desfășoară activitatea în economia agricolă, îmi este greu să îmi dau seama cum vom reuși să supraviețuim întregului acest cerc ce ține de efectele economice ce provin de la aceste crize pe care le-am enumerat mai devreme.

Criza de securitate este o consecință, dar nu este singură. Criza de energie evident că a accelerat toată această prăpastie. Ori la ora actuală avem nevoie de decizii și evident de o comunicare mult mai convingătoare în ceea ce privește măsurile pe care le ia guvernul. Iar ele întârzie nespus de mult și să nu creadă cineva că putem la nesfârșit să rămânem în această zonă în care punem totul pe seama războiului.”, continuă Tomac.

Eugen Tomac: Această inflație va produce dezechilibre uriașe în toate domeniile

”Românii vor soluții imediate, practice și vor o abordare mult mai creativă și mult mai protectoare în ceea ce privește situația prin care trece țara. Este zguduitor ceea ce am văzut astăzi cu această prăbușire, pentru că această inflație, la rândul ei, va produce dezechilibre uriașe în toate domeniile. Și aici este vital să se vină cu o serie de măsuri cruciale.

Altfel, se va întâmpla ceea ce am mai văzut în alte situații: românul tace, dar în ziua în care nu va mai avea această răbdare, evident lucrurile pot lua o turnură greu de estimat cum va evolua la ora actuală. Este tragic că nu se iau deciziile necesare de către o majoritate atât de stabilă, cum este cea pe care o are România, astăzi.”, a încheiat Eugen Tomac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel