Una dintre cele mai periculoase ciuperci din lume: "Putem găsi în grădina noastră..."

Ema Apostu / 03 oct 2019 / 13:13 Salveaza PDF Comentarii

A fost descoperită una dintre cele mai periculoase ciuperci din lume.

Una dintre cele mai periculoase ciuperci din lume, Podostroma cornu-damae, a fost descoperită pentru prima dată în nordul îndepărtat al Australiei, la mii de kilometri de munţii japonezi şi coreeni, de unde aceasta este originară, informează joi AFP. Exemplarul de Podostroma cornu-damae a fost descoperit de un fotograf într-o suburbie din Cairns, în statul australian Queensland, înainte de a fi identificat de către cercetători, a anunţat joi Universitatea James Cook (JCU), scrie Agerpres.

Mai multe decese au fost semnalate în Coreea şi în Japonia în trecut la persoane care au consumat această ciupercă de un roşu viu, confundând-o cu alte ciuperci folosite în medicina tradiţională. Potrivit lui Matt Barrett, micolog la JCU, descoperirea acestei ciuperci din familia Hypocreaceae în Australia "îi extinde în mod semnificativ" aria de răspândire.

"Putem găsi în grădina noastră"

 

Podostroma cornu-damae este singura ciupercă cunoscută ale cărei toxine pot fi absorbite prin piele. Consumul său poate provoca vărsături, diaree, febră şi diverse simptome care, în lipsa unui tratament, pot duce la colapsul unor organe sau la deteriorarea creierului şi, prin urmare, la moarte.

"Faptul că putem găsi în grădina noastră ciuperci la fel de singulare şi de importante din punct de vedere medical precum Podostroma cornu-damae ne arată că mai avem multe de învăţat despre ciupercile din nordul Australiei", a precizat Barrett.


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23