Un ungur inaugurează prima fabrică de sarmale la Harghita

sarmale
sarmale
Prima fabrică de sarmale din România a fost inaugurată  la Gheorgheni, produsele urmând să ajungă pe piaţă săptămâna viitoare.

Bajko Laszlo este un om de afaceri care lucrează în domeniul privat din anul 1992 şi care a investit 130.000 de euro în construirea fabricii. Harghițeanul a transformat complet o construcţie veche din oraş şi, pe baza unui proiect realizat de o firmă din Bucureşti, a utilat spaţiul de producţie cu cele mai noi echipamente. Fabrica are acum şase muncitoare, dar urmează să mai fie angajate încă opt persoane. Muncitoarele pregătesc sarmale în varză murată după o reţetă secuiască, le fierb, le ambalează în mai multe moduri, după care le congelează şi sunt gata pentru piaţă. Omul de afaceri a dezvăluit pentru Agerpres că ideea i-a venit când şi-a dat seama că femeile sunt tot mai ocupate, iar prepararea sarmalelor necesită foarte mult timp.

Sarmale la aproximativ 12 lei caserola

„Cine vrea să pregătească sarmale trebuie să se gândească din toamnă, când trebuie pusă varza la murat. Apoi, tot procesul de pregătire necesită destul de mult timp”, a spus Bajko Laszlo. „Ştiu că mai există fabrici care fac sarmale în conserve, dar m-am interesat şi nu am aflat să mai fie o astfel de fabrică”, a spus omul de afaceri. Preţul orientativ, la ieşirea pe poarta fabricii, va fi de aproximativ 11,5-12,5 lei, pentru o caserolă cu 8-9 sarmale. Sarmalele de la Gheorgheni vor ieşi pe piaţă săptămâna viitoare, mai întâi în magazinele din Harghita după care şi în alte judeţe ale ţării.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel