Un nou medicament pentru cancer vindecă o treime din pacienții cu limfom în stadiu terminal

O companie producătoare de medicamente a găsit un leac pentru cancer, care oferă speranță de viață unei treimi din bolnavii de limfom în stadiu terminal. 

O companie privată de medicamente a dezvoltat un medicament experimental pentru cancer, care a avut rezultate neașteptat de bune, cu o treime din pacienții grav bolnavi, suferinzi de limfom, nemaiprezentând semne de boală după doar un tratament.

Experții spun că rezultatele unui nou studiu de mică amploare sunt promițătoare, dar cercetări suplimentare conduse cu precauție sunt necesare pentru a stabili dacă boala va reveni; efectele secundare pot include, de asemenea, un risc mic de deces. 

Cu toate acestea, compania producătoare a medicamentului-minune, Kite Pharma, a avertizat că versiunea sa a terapiei cu celule CAT-T ar fi putut ucide, totodată, doi dintre cei 101 oameni participanți la studiu.

Pacienții aveau limfom non-Hodgkin și toate celelalte tratamente eșuaseră. În mod normal, aceștia s-ar fi așteptat să mai trăiască aproximativ șase luni, scrie cotidianul britanic The Independent.

Aproape nouă luni mai târziu, mai mult de o treime din pacienți n-au prezentat niciun semn al bolii și mai mult de jumătate erau încă în viață.

Tratamentul folosește terapia genică pentru a determina celulele sanguine ale pacientului să atace cancerul. În total 82% dintre pacienți și-au văzut tumorile reduse cu jumătate sau mai mult, la un moment dat pe durata studiului.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel