Un medic și triatlonist în vârstă de 83 de ani și-a transformat sănătatea. A împărtășit cele 4 principii cheie ale dietei sale

Fotografie de la RUN 4 FFWPU/Pexels
Fotografie de la RUN 4 FFWPU/Pexels

Un medic și triatlonist în vârstă de 83 de ani, care și-a transformat sănătatea la 40 de ani, a împărtășit principiile de dietă care crede că l-au ajutat să aibă o viață lungă și sănătoasă.

Joseph Maroon, un neurochirurg de la Centrul Medical al Universității din Pittsburgh, care face parte din Consorțiul Global Aging al Aviv Clinics, a declarat pentru Business Insider că s-a luptat să urce un rând de scări la vârsta de 40 de ani.

„Nu eram în formă, trăiam cu mâncare de tip fast-food și nu făceam exerciții fizice”, a scris el pe site-ul său.

În acel an, tatăl său a murit, iar sănătatea sa fizică și psihică a atins pragul de jos. Dar, după ce un prieten i-a sugerat să încerce să alunge depresia, a început să facă schimbări treptate în stilul de viață, făcând mai multe exerciții fizice și mâncând mai bine.

La 53 de ani, Maroon s-a înscris la primul său triatlon Ironman, iar de atunci a terminat în total opt. Maroon s-a clasat pe locul al doilea la categoria sa de vârstă pentru triatlonul de la Jocurile Naționale pentru seniori din 2022.

Maroon a împărtășit anterior cu BI cum se menținea în formă, iar principiile sale de dietă sunt explicate mai jos.

Urmați o dietă în stil mediteranean

Maroon spune că urmează dieta mediteraneană, despre care US News & World Report a afirmat timp de șapte ani la rând că este cel mai bun mod de a mânca.

Nu este o „dietă” în sensul în care ați putea crede, ci mai degrabă un mod de alimentație care se axează pe alegeri sănătoase mai degrabă decât pe restricții.

Se bazează în principal pe plante și se concentrează pe alimente integrale, inclusiv fructe, legume, cereale integrale, fasole, leguminoase și grăsimi sănătoase, cum ar fi uleiul de măsline. Include ocazional puțin pește gras și carne roșie.

Această dietă a fost asociată cu o multitudine de beneficii pentru sănătate, inclusiv un risc mai mic de boli de inimă, cancer și boala Alzheimer.

Evitați alimentele ultraprocesate

Alimentele ultraprocesate, sau UPF, sunt realizate cu ajutorul unor tehnici care sunt dificil de recreat acasă și pot include aditivi precum săruri, zaharuri și grăsimi saturate, potrivit scalei Nova, care clasifică alimentele în funcție de cât de procesate sunt.

Un mod simplu de a spune dacă ceva este ultraprocesat este dacă nu arată ca ingredientele sale - cum ar fi batoanele proteice sau hot dog-urile.

Evitați acizii grași trans

Grăsimile trans pot crește nivelul colesterolului „rău” cu lipoproteine cu densitate scăzută în sânge, în timp ce scad nivelul colesterolului „bun” cu lipoproteine cu densitate ridicată, ceea ce poate crește riscul de boli de inimă și accident vascular cerebral, după cum a declarat anterior pentru BI Dana Ellis Hunnes, dietetician senior la UCLA Medical Center.

Grăsimile trans artificiale sunt fabricate prin hidrogenarea uleiului vegetal. Acestea se găseau în mod obișnuit în UPF-urile ambalate până când FDA a declarat grăsimile trans ca fiind nesigure pentru consum în 2015. FDA a acordat producătorilor de alimente trei ani pentru a elimina grăsimile trans din produsele lor, astfel încât majoritatea alimentelor nu le mai conțin.

Mănâncă mai puțin zahăr

Cea mai sănătoasă dietă presupune „evitarea a o mulțime de lucruri pe care oamenilor le place să le mănânce”, spune Maroon, inclusiv a zahărului.

Heidi Tissenbaum, profesor de biologie moleculară, celulară și a cancerului la Școala Medicală Chan a Universității din Massachusetts, a declarat anterior pentru BI că, în cercetările sale, eliminarea zahărului adăugat din dieta viermilor rotunzi, care sunt folosiți pentru a modela durata de viață a oamenilor, a fost legată de creșterea longevității. Teoria sa este că acest lucru se datorează faptului că, atunci când organismul metabolizează zahărul, acesta produce subproduse asociate cu un risc crescut de diabet, boli cardiovasculare, boli cronice de rinichi și boala Alzheimer.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel