UEFA, decizie după comentariul lui Colțescu de la meciul PSG-Başakşehir

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

UEFA a anunţat că a deschis o procedură disciplinară după incidentul de la meciul de marţi seara, din Liga Campionilor, dintre echipele PSG şi Istanbul Başakşehir, scrie Reuters.

UEFA a indicat că a numit un inspector din cadrul Comisiei interne de etică şi disciplină pentru a conduce ancheta disciplinară privind acest caz, anchetă se ce poate finaliza cu diferite sancţiuni. Arbitrii se supun regulamentelor disciplinare ale UEFA folosite pentru sancţionarea cluburilor sau jucătorilor.

VEZI ȘI  Scandal rasist cu arbitri. Mircea Badea: E de nino-nino reacţia echipei turce. Nu e o insultă

Meciul dintre Paris Saint-Germain şi Istanbul Başakşehir a fost întrerupt în min. 16, la scorul de 0-0, din cauza unor remarci rasiste din partea celui de-al patrulea oficial, românul Sebastian Colţescu, relatează AFP.

VEZI ȘI  Ciutacu, în scandalul generat de Colțescu: Să fiu SCUTIT de trăirile IPOCRITE

Staff-ul campioanei Turciei şi jucătorii acesteia, urmaţi de cei ai echipei PSG au luat decizia de a părăsi terenul după eliminarea antrenorului secund al formaţiei din Istanbul, fostul atacant camerunez Pierre Achille Webo, acuzând afirmaţii rasiste din partea arbitrului de rezervă. Colţescu i-a cerut în min. 16 lui Haţegan să intervină pentru a-l calma pe Webo, care a fost prea vehement la o decizie a arbitrului de centru, potrivit AFP.

VEZI ȘI AUR a luat act cu indignare de poziția autorităților române în cazul arbitrului Sebastian Colțescu

Colţescu l-a identificat pe antrenorul secund al echipei turce cu termenul de ''tipul negru, iar Haţegan i-a arătat cartonaşul roşu fostului atacant camerunez. Webo a protestat, iar atacantul franco-senegalez Demba Ba (rezervă) a coborât din tribună şi l-a acuzat de rasism pe Colţescu, reproşându-i că s-a referit la culoarea pielii lui Webo, întrebându-l dacă ar fi făcut la fel şi dacă era cazul unei persoane albe.

Uniunea Europeană de Fotbal a confirmat, marţi seara, că meciul dintre Paris Saint-Germain şi Istanbul Başakşehir va fi reluat miercuri, cu alţi arbitri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel