UDMR, proiect pentru autonomie specială. A fost depus în Parlament

UDMR a depus un proiect prin care se dorește, printre altele, oferirea posibilității ca anumite regiuni să poată primi un statut de autonomie specială.

UDMR a venit, luni, în fața Parlamentului cu un nou proiect care prevede, printre altele, înființarea unor regiuni separate care să poate avea "un statut de autonomie specială pentru judeţele care aparţin unor regiuni istorice sau în care o minoritate naţională istorică are o proporţie semnificativă".

Printre altele, în acest proiect se solicită ca minoritățile naționale să aibă reprezentare proporțională în instituțiile administrative la nivel local, judeţean, naţional şi european, dar și în instanțe și tribunale. Mai mult, UDMR dorește ca proporțiile să se păstreze și la nivelul ministerelor și serviciilor publice deconcentrate ale acestora.

„UDMR consideră că, în Anul Centenar, a sosit momentul ca principiile care vizează convieţuirea interetnică să fie transpuse în lege, astfel cum au fost formulate în Rezoluţia adoptată la Adunarea Naţională de la Alba Iulia. Democraţia se bazează pe statul de drept, iar democraţia românească poate fi împlinită numai dacă prevederile Rezoluţiei de la Alba Iulia se implementează în legislaţia română", specifică UDMR, conform Digi 24.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel