La început timpul nu exista. Cum a apărut el și ce este timpul? Timpul este o modalitate de a măsura schimbările de poziție ale obiectelor în spațiu.
Se știe însă, că la început nu au fost obiecte în spațiu. La fel, nu existau Soarele și Pământul. În Biblie este scris că Dumnezeu a făcut lumea în șapte zile. Bineînțeles, nu putem spune că cele șapte zile erau în sensul lor obișnuit, ca număr de ore, notează efemeride.
Vorbim despre o absență inițială a materiei, timpului, spațiului. S-a întâmplat ceva care a pus totul în mișcare. Ce anume? Înainte să existe ceva, a existat un alt ceva care a pus totul în mișcare. Complicat! Fenomenul a fost mental sau fizic? Ideea evenimentelor mentale capabile să genereze efecte fizice ar putea părea la prima vedere absurdă.
La începuturi, un impuls trebuie să fi venit de undeva. A venit acest impuls dintr-o altă dimensiune, acesta fiind mintea lui Dumnezeu? Există specialiști care au dezbătut în lucrările lor teme cu privire la cine este Dumnezeu și cum arată El.
Este o eroare să credem că Dumnezeu arată ca noi, sau mai mult, că el gândește precum noi. Această eroare se numește antropomorfică. Evenimentul mental primar a fost acela că Dumnezeu s-a privit într-o oglindă și a văzut reflectându-se viitorul, adică pe noi.
Istoria în oglindă este studiată și de către reprezentanții societăților secrete. Reflexiile sunt oamenii, care au dobândit treptat o existență independentă, atent monitorizată de Dumnezeu. Cu toții știm că majoritatea oamenilor de știință spun că la început a fost materia și apoi gândirea. Haideți, să ne imaginăm că la început a fost gândirea și apoi materia.
Specialiștii care susțin această teorie spun că atomii care compun corpul omenesc s-au format din hidrogenul unor stele care au explodat cu mult înainte ca sistemul nostru solar să se fi format.
Sintagma că noi, oamenii, suntem praf de stele, devine adevărată. La început a fost mintea în stare pură, apoi aceste emanații au devenit un soi de protomaterie, energia a cărei densitate s-a transformat în materie eterică, mai diafană decât gazele, lipsită de orice particule. Mintea umană este punctul focal al Universului, care o hrănește și îi satisface nevoile. Materia este manipulată de mintea omului, spun unii cercetători.
Mai jos, vă prezentăm un caz simplu:
S-a pus întrebare dacă un copac care cade într-o pădure, face un zgomot numai ca să-l audă omul, sau acest zgomot se produce oricum?
Schrodinger, om de știință, spune că un zgomot pe care nu-l auzim, nu poate fi un sunet. Specialiștii au creat inteligență artificială. Există roboți care interacționează cu mediul și au nivelul de inteligență cu cel al albinelor. Se spune că, în scurt timp, vor fi creați roboți care să atingă nivelul de inteligență al pisicilor. Kevin Warwick, creatorul unor astfel de roboți, susține că dacă aceștia au o anumită inteligență, ei sunt și conștienți.
Au fost mulți care au criticat această teză a lui Warwick. El a replicat cu un exemplu. Nici pisicile nu au conștiință umană și totuși au un alt tip. Mai mult, se întreabă cercetătorul, cum rămâne cu roboții care fac calcule matematice superioare?
El răspunde la această întrebare spunând că roboții în acest caz au o conștiință mult superioară, unora dintre noi.
În acest sens, să ne aducem aminte de maeștrii spirituali tibetani, care pot crea prin vizualizare și concentrare intensă un tip de gânduri numite tulpas.
Ființele rezultate, le-am putea numi ființe-gând care ating un anume fel de viață independentă și îndeplinesc voința stăpânului lor. În mod similar Paracelsus, magul elvețian din secolul al XVI- lea, scria despre ceea ce el numea un aquastor, o ființă formată prin forța imaginației concentrate, care poate dobândi o viață proprie, iar în anumite circumstanțe poate deveni vizibilă și chiar tangibilă.
La cel mai de jos nivel al ierarhiei, în conformitate cu doctrina secretă străveche a oricărei culturi, aceste emanații, aceste ființe gând ale minții cosmice, se întrepătrund atât de strâns, încât crează aparența de materie solidă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu