Planta care alungă DEPENDENȚA de tutun

scrumiera tutun tigarete
scrumiera tutun tigarete

Iată planta care te ajută să scapi de dependența de tutun, dar ajută și la îmbunătățirea memoriei.

Trestia mirositoare este renumită pentru a scăpa de dependența de tutun, informează clicksanatate.ro. Aceasta este renumită pentru efectele sale de dezinfectante, antispastice, carminative, astringent, sedative, analgezice, depurative, antitoxice și anti-tabagice.

Aceasta are în componență ulei volatin, heterozide amare, amidon, saponine, tanin, vitamina C

În principiu este folosită rădăcina sau rizomii în scop fitoterapeutic. Se recoltează toamna, în perioada octombrie-noiembrie, sau primăvara. Rizomii se spală, se despică și se lasă să se usuce până devin casanți.

Ajută la stimularea stomacului 

De obicei, obligeana ajută la indigestie, digestia dificilp, hiposecreția gastrică, ulcerul gastric sau duodenal. Bolile pot fi vindecate doar în câteva săptămâni dacă consumați 100 ml macerat la rece cu 20-30 de minute înainte de fiecare masă. 

De asemenea, dacă luați același macerat la rece, mai exact câte un pahar dimineața pe stomacul gol și seara, înainte de a mânca, acționează asupra constipaţiei atonă şi psihică, cu efect ce depăşeşte acţiunile laxativelor clasice. În cazurile de ulcer şi gastrită cu un puternic substrat emoţional este mult mai recomandată administrarea sub formă de pulbere. 
 
Ajută la îmbunătățirea memoriei
 
Pentru a ajuta la îmbunătățirea memoriei, mai ales la copii sau la vârstnici, este recomandat zilnic, dimineața și seara, să se consume câte un vârf de cuțit pulbere pusă într-o linguriţă de miere.

Te scapă de fumat
 
Planta este recomandată persoanelor dependente de tutun sau alcool. Taie pofta de a fuma și susține organismul pe perioada de dezintoxicare. Rădăcina de obligeană mestecată încet dezobișnuieștefumătorii de tutun. 
 
Obligeana este interzisă gravidelor, deoarece poate provoca avort spontan și mai ales nu este recomandată femeilor care sunt în perioada de alăptare.
 
[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel