Transplantul de organe între seropozitivi poate intra în legalitate - DEZBATERE

transplant
transplant

Cu ocazia Zilei Naționale a Transplantului - 15 aprilie - , De Ce News vă prezintă o dezbatere internațională, legată de intrarea în legalitate a transplanturilor între seropozitivi. Persoanele infectate cu HIV pot primi organe de la o persoană care nu este infectată, dar nu și de la una seropozitivă.

La nivel mondial, să fii purtător de HIV reprezintă o contraindicație absolută pentru a putea dona organe. Cu toate acestea, dacă receptorul este tot seropozitiv, de ce nu s-ar permite donarea? Aceasta este posibilitatea pe care specialiștii din SUA o iau în calcul pentru a rezolva problema crizei de organe pentru transplant.

De ani de zile purtătorii de HIV pot primi legal organe prin transplant. Cu toate acestea, refuzul acestor pacienți ca potențiali donatori a fost practicat ca o religie strictă și nu s-a realizat în nicio țară.

Emi Muller, o specialistă din Africa de Sud, este cea care a rupt această doctrină și a  demonstrat că transplantul între seropozitivi se poate realiza cu succes. Trebuie să ținem cont de criza de organe și de numărul mare de persone seropozitive.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel