TikTok introduce un mecanism de suport pentru utilizatorii care caută informații despre sinucidere

Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

Rețeaua TikTok introduce un mecanism care oferă suport utilizatorilor interesați de sinucidere.

Rețeaua de socializare a anunțat că va introduce un set de caracteristici pentru a-i ajuta pe utilizatorii care se luptă cu probleme legate de sănătate mintală și cu gânduri de sinucidere, precum și pe cei care se confruntă cu tulburări alimentare, notează BBC.

Noile funcții includ ghiduri despre bunăstare și asistență pentru persoanele care se confruntă cu tulburări alimentare. Există, de asemenea, o intervenție la funcția de căutare, care îi redirecționează pe utilizatorii care caută termeni precum „sinucidere” spre resurse de suport, arată BBC.

În anunț, rețeaua spune: „Ne pasă profund de comunitatea noastră și căutăm mereu noi modalități prin care să le putem asigura bunăstarea. De aceea luăm măsuri suplimentare pentru a facilita găsirea resurselor atunci când oamenii au nevoie de ele pe TikTok.”

Utilizarea excesivă a rețelelor scade stima de sine

TikTok, la fel ca platformele de socializare rivale, a fost supus unui control intens asupra impactului pe care îl poate avea asupra sănătății mintale a utilizatorilor săi, în special a adolescenților. Un raport al Institutului pentru Politici Educaționale de la începutul acestui an a arătat că sănătatea mintală a adolescenților a fost afectată de utilizarea intensă a rețelelor de socializare.

Utilizarea pe o perioadă lungă de timp a acestor aplicații a fost asociată cu scăderea stimei de sine, indiferent de starea de sănătate mintală a unui tânăr. Totodată, au existat mai multe fete care s-au confruntat cu sentimente de depresie și lipsă de speranță, conform acestui studiu, scrie Publika.

Google Maps, Youtube şi GMAIL nu vor mai funcţiona pe anumite telefoane

Google a anunțat că aceste aplicații vor înceta să mai funcționeze pe 27 septembrie, iar vizați de aceste schimbări sunt oamenii care dețin telefoane cu Android 2.3, sistem de operare ce a fost lansat în decembrie 2010.

Reprezentanții Google au subliniat, de asemenea, că au decis să implementeze această măsură pentru a-i proteja pe utilizatori de atacurile cibernetice, această versiune fiind vulnerabilă în fața hackerilor.

Pentru a continua să folosească aceaste aplicații, persoanele care dețin telefoane cu acest sistem de operare trebuie să treacă la Android 3.0, lucru ce se poate face cu ușurință, accesând: Actualizare software - Descărcare și Instalare - Instalare acum (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel