Google Maps, Youtube şi GMAIL nu vor mai funcţiona pe anumite telefoane

Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay

Mai multe telefoane nu vor mai suporta aplicaţiile GMAIL, Youtube şi Google Maps, deşi folosesc sistem de operare Android. Ieşirea lor din uz va avea loc la finalul lunii septembrie. 

Google a anunțat că aceste aplicații vor înceta să mai funcționeze pe 27 septembrie, iar vizați de aceste schimbări sunt oamenii care dețin telefoane cu Android 2.3, sistem de operare ce a fost lansat în decembrie 2010.

Reprezentanții Google au subliniat, de asemenea, că au decis să implementeze această măsură pentru a-i proteja pe utilizatori de atacurile cibernetice, această versiune fiind vulnerabilă în fața hackerilor.

Pentru a continua să folosească aceaste aplicații, persoanele care dețin telefoane cu acest sistem de operare trebuie să treacă la Android 3.0, lucru ce se poate face cu ușurință, accesând: Actualizare software - Descărcare și Instalare - Instalare acum.

Printre telefoanele care folosesc Android 2.3 se numără Sony Xperia Advance, Lenovo K800, Sony Xperia Go, Vodafone Smart II, Samsung Galaxy S2, Sony Xperia P, LG Spectrum, Sony Xperia S, LG Prada 3.0, HTC Velocity, HTC Evo 4G, Motorola Fire și Motorola XT532, scrie Digi-World.tv

Apple a lansat iPhone 13

Apple Inc a lansat marţi iPhone 13 şi noul iPad mini, extinzând conectivitatea 5G şi având cipuri mai rapide şi camere mai performante, fără a majora preţul telefonului, transmit Xinhua şi Reuters, scrie Agerpres. 

Grupul informatic american nu a anunţat produse sau caracteristici deosebite, dar analiştii se aşteaptă ca clienţii să fie extrem de interesaţi să-ţi actualizeze modelele mai vechi, în condiţiile în care companiile de telefonie au oferte foarte bune, înaintea sezonului de sărbători.

iPhone 13 va avea un nou cip, numit A15 Bionic, care permite traducerea automată a unui text. De asemenea, telefonul are un ecran mai bun, o autonomie a bateriei mai extinsă şi modul Cinematic pentru schimbarea automată când se filmează. Modelul este disponibil în cinci culori şi are o viteză mai ridicată datorită componentelor radio şi a tehnologiei 5G.

Preţul de pornire al iPhone 13 va fi de 699 dolari, însă companiile de telefonie oferă subvenţii de până la 700 dolari pentru cei care îşi înlocuiesc modelele mai vechi. Telefonul iPhone 13 Pro are un preţ de pornire de 999 dolari, iar Pro Max începe de la 1.099 dolari, subvenţiile fiind de până la 1.000 dolari. Toate trei modelele vor fi disponibile din 24 septembrie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel