Tesla, uzină de 200 milioane de dolari pentru producerea de sisteme Megapack

Foto cu rol ilustrativ: Pexels
Foto cu rol ilustrativ: Pexels

Tesla va construi în Shanghai prima uzină care va produce sisteme Megapack. Aceasta este prima uzină în afara SUA.

Tesla, producătorul american de autovehicule electrice, a demarat în Shanghai construirea unei fabrici pentru a produce sisteme Megapack de stocare a energiei, sisteme cae vor fi vândute pe plan mondial, transmite AP, citat de Agerpres.

Această uzină de 200 de milioane de dolari este prima unitate de acest tip a Tesla din afara SUA și va fi construită în zona de liber schimb Linang, aparținând de Shanghai.

Producția de masă va demara la începutul anului viitor, cu o capacitate inițială de 10.000 de sisteme Megapack de stocare a energiei pe an, adică echivalentul unor capacități de stocare de aproximativ 40 de Gigawați-oră.

Megapack, energie suficientă pentru alimentarea a 3.600 de locuințe într-o oră

Potrivit informațiilor de pe site-ul Tesla, Megapack este o baterie puternică. Aceasta stochează energie și ajută la stabilizarea rețelei și la prevenirea întreruperilor în alimentare. Fiecare Megapack poate stoca peste 3,9 megawați-oră (MWh) de energie, suficient pentru alimentarea a 3.600 de locuințe timp de o oră.

Fiecare unitate Megapack se livrează complet asamblată și gata de funcționare, ceea ce permite o instalare rapidă și o complexitate redusă. Sistemele necesită o întreținere minimă și includ o garanție de până la 20 de ani.

Megapack oferă mai multă putere și fiabilitate la un cost mai mic de-a lungul duratei sale de viață. Fiecare modul de baterii este asociat cu propriul invertor pentru o eficiență îmbunătățită și o siguranță sporită. Cu actualizări de software over-the-air, Megapack se îmbunătățește în timp.

Producția de EV din Shanghai, pentru China, Europa și alte piețe

Tesla produce din 2019 vehicule electrice la Shanghai pentru China, Europa și alte piețe. În China, cea mai mare piață EV din lume, Tesla este pe locul doi în funcție de vânzări, după grupul chinez BYD.

Miercuri, acțiunile Tesla au urcat cu 6,6% la Bursa de la New York. Anul acesta titlurile au înregistrat un declin de 25%.

Citește și: A fost pusă la vânzare prima mașină autonomă care "te lasă să îți iei ochii de la drum"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel