Terrafugia Transitioni: maşinile zburătoare ar putea fi în Marea Britanie în 5 ani

Mașinile zburătoare sunt un concept la care ne gândim de ceva timp, dar care nu şi-a luat niciodată zborul. Experții în aviație spun că mașina zburătoare ar putea fi folosită în Marea Britanie în cinci ani, după ce un model a fost aprobat de autorități, afirmă

Cu prețul de 250.000 de dolari, Terrafugia Transition este o aeronavă cu două locuri care atinge viteza de 115 km/h și pe care înveți s-o conduci în 20 de ore de antrenament. Cu atingerea unui buton, durează 15 secunde ca aripile să se plieze și ca puterea să fie transmisă din propulsor în roți, iar mașina poate încăpea într-un garaj de mărime standard. Fondatorul mașinii, Carl Dietrich, susține că este ca un mic transformer.

Deși mașina țintește în principal publicul din SUA, mai mult de 20 de britanici și-au exprimat interesul pentru vehiculul din fibră de carbon.

Proiectul a fost inițiat în 2006 și a fost pe punctul de a fi abandonat vara trecută, după ce niște schimbări de design au costat 12 milioane de lire. Acestea au inclus un sistem de control al stabilității și cauciucuri care pot fi folosite pe drumuri publice, cât și pe piste.

Prototipul este aproape terminat și sunt așteptate puține schimbări până când mașina va pleca către linia de producție, anul viitor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel