EXCLUSIV  Terapia care DIZVOLVĂ tumorile. Metodă de vindecare foarte eficientă, la dispoziția românilor

Scutaru Cristina / 23 sep 2017 / 14:27 Salveaza PDF Comentarii

Adina Croitoru, medic primar oncolog la Institutul Fundeni, a vorbit despre terapiile personalizate. Vorbim despre două mari categorii: anticorpii monoclonali și moleculele mai mici.

"Terapia personalizată. Cred că s-a încercat definirea încă de pe vremea lui Hipocrate. S-a discutat despre această terapie personalizată care nu a tratat doar boala, ci și pacientul, ceea ce este cel mai important.

Această terapie personalizată încearcă să definească atât boala, caracteristicile genetice ale bolii respective, dar și caracteristicile pacientului respectiv, adică modalitatea în care pacientul ar putea să metabolizeze tratamentul pe care îl face. Această terapie personalizată, croită pe pacient și pe boală, este terapia care trebuie să fie însoțită și de efecte adverse minime pentru că nu vom reuși nimic să facem dacă pacientul trăiește, dar cu toxicitate foarte mare", a zis Adina Croitoru în cadrul interviului de la DC News.

"Anticorpii monoclonali și această terapie cu molecule mici, așa numiții -mab și -ib, sunt terapiile noi care și-au dovedit eficiența alături de chimioterapie. Prima moleculă mică ce și-a dovedit eficiența a fost Imatinib care, în momentul de față, are și generic și și-a dovedit eficiența în leucemia granulocitară cronică și în tumorile solide, tumorile stromale, mezenchimale stromale. Practic am văzut cum tumorile s-au dizolvat sub această terapie cu Imatinib având toxicitate minimă. Are o eficiență foarte, foarte bună. În plus, mai sunt acești anticorpi monoclonali care și-au dovedit eficiența în primul rând în cancerul de colon", a mai zis Adina Croitoru.

DCNews a demarat, în colaborare cu prof. dr. Irinel Popescu, președinte al Academiei de Științe Medicale, un proiect dedicat informării publicului, dar și a specialiștilor, asupra unor subiecte medicale de actualitate. Seria de emisiuni realizată de profesorul Irinel Popescu, sub egida Academiei de Științe Medicale, este publicată în rubrica Academia de Sănătate.

Răspunsul integral îl puteți urmări în video următor:loading...
VOTEAZA ARTICOLUL
   Pozitive: +2    Negative: -1

TOP STIRI CELE MAI...


loading...Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

n-nxt.DE1