Taxa de mediu va fi indrodusă din 3 ianuarie, afirmă Ponta

vitan
vitan

Premierul Victor Ponta a anunțat că în prima ședință de Guvern din 2013 taxa auto va fi reglementată,  aceasta urmând să se transforme într-o taxă de mediu, urmând ca ministrul Mediului, Rovana Plumb, să-i prezintă un proiect în acest sens.

 "A fost suspendatã taxa până la 31 decembrie, iar pe 3 ianuarie - practic pe 1 şi pe 2 bănuiesc că nu înmatriculează nimeni nicio maşină - pe 3 ianuarie doamna Plumb îmi aduce noua formă a taxei, care nu e o taxă de primă înmatriculare, ci taxă de mediu care se referă în principal la modul în care o maşină, un autoturism, poluează sau nu; o taxă de mediu exact în sensul a ceea ce discutasem cu Comisia Europeană. Partea proastă este însă că anul acesta, 2012, iar s-au dublat înmatriculările de maşini poluante aduse din străinătate, ceea ce nu e totuşi ideea pentru care facem o taxă de mediu", a spus Ponta, într-o intervenție telefonică la România TV.

 Taxa auto a fost suspendată  în ianuarie 2012, pe fondul protestelor de stradă, atunci când oamenii ieșiți pe stradă au cerut, printre altele, eliminarea taxei auto.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel