"Ţărăncuţă odihnindu-se" de Grigorescu a devenit cel mai scump tablou vândut pe piaţa românească de artă

grigorescu_tarancuta
grigorescu_tarancuta

"Ţărăncuţă odihnindu-se", de Nicolae Grigorescu, a devenit cel mai scump tablou vândut pe piaţa românească de artă, fiind adjudecat pentru suma de 270.000 de euro, miercuri, la licitaţia casei Artmark din Bucureşti.

Cultură-MediaSemnificaţii istorice pentru 14 aprilie 00:33 "Ţărăncuţă odihnindu-se" de Grigorescu a devenit cel mai scump tablou vândut pe piaţa românească de artă 22:55 Laurence Tacou: Eleonora Cioran mi-a vândut manuscrisele pentru 36.000 de euro, în 2010 20:07 Sidney Harman, proprietarul The Newsweek Daily Beast Company, a decedat 18:33 "Morgen" - premiu pentru regie, "Aurora" - menţiunea juriului, la festivalul goEast de la Wiesbaden 17:47 "Ţărăncuţă odihnindu-se" de Grigorescu a devenit cel mai scump tablou vândut pe piaţa românească de artă

Lucrarea a fost scoasă la vânzare în cadrul Licitaţiei Artmark de Romantism şi Art Nouveau.

Recordul anterior era deţinut tot de Grigorescu, prin vânzarea lucrării "Cârciumă la Rucăr", pentru 230.000 de euro, pe 23 martie, la Licitaţia de Primăvară Artmark. În cadrul aceleiaşi licitaţii, o altă lucrare a artistului - "La marginea pădurii" - a fost adjudecată pentru 200.000 de euro.

De altfel, preţul de vânzare pentru tablourile lui Grigorescu a crescut din septembrie 2010, când celebrul "Car cu boi" a atins suma de 155.000 de euro, iar ulterior, în decembrie anul trecut, lucrarea "Păstoriţă" a fost adjudecată pentru suma de 175.000 de euro, la licitaţiile Artmark.

Pictura "Ţărancă odihnindu-se", prin tematica sa având în centru reprezentarea femeii, face parte dintr-o dimensiune importantă a operei grigoresciene, una ce oferă un inventar preţios de informaţii estetice, etnografice şi de istoria artei şi culturii, despre România începutului de secol al XX-lea.

Opţiunea pentru ilustrarea femeii, contextul în care aceasta este plasată, tipologiile personajelor feminine şi sensul pe care artistul îl atribuie imaginii sunt aspecte ce ridică probleme interesante asupra creaţiei lui Grigorescu - una bogată în posibilităţi de explorare, potrivit prezentării tabloului de pe artmark.ro.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt2
YesMy