Sutienul potrivit, greu de găsit. Explicaţia absolut surprinzătoare a specialiștilor

Sistemul măsurilor la sutien, spune un specialist, provine din cel utilizat pentru măsurile bluzelor, care, la rândul lui, se baza pe măsurile uniformelor militare bărbăteşti.

Sistemul de măsuri folosit în industria lenjeriei pentru dimensiunile sutienelor este vechi de 100 de ani şi are la bază sistemul folosit pentru măsurile uniformelor purtate de soldaţi în Primul Război Mondial, spune Sue McDonald, specialist în determinarea măsurii la sutien şi care a cercetat originile actualului sistem de măsuri, scrie dailymail.co.uk.

Acest sistem, spun experţii, pur şi simplu nu se mai potriveşte femeilor de azi.

Dr. Atul Khanna, chirurg plastician, spune că acum 100 de ani, în Marea Britanie, femeile erau, în general, mai subţiri şi multe aveau siluete mai „băieţeşti"; în schimb, femeile de azi tind să aibă forme mult mai pline. Din această cauză, le este adesea foarte dificil să îşi găsească un sutien corespunzător.

Joanna Scurr, specialist în probleme de sănătate ale sânilor la Portsmouth University, care a desfăşurat şi ea cercetări legate de măsurile sutienelor, spune că sistemul de dimensiuni ale cupei nu a fost niciodată gândit pentru a merge mai departe de mărimea D. Cu cât sânii sunt mai mari, cu atât sistemul de măsuri devine mai puţin precis, spune ea.

VEZI ȘI: Madonna a renunțat la sutien în semn de protest

„Găsirea unui sutien care să se potrivească devine o problemă tot mai dificilă pe măsură ce bustul şi corpul devin mai mari", spune ea.

Dr. Khanna, care tratează chirurgical (prin operaţii de reducţie mamară) cazurile în care femeile au de suferit din cauza unor sâni foarte mari, spune că sunt numeroase cazurile în care femeile se plâng de diferite neplăceri ca urmare a purtării unui sutien nepotrivit. Problemele merg de la iritaţii ale pielii până la dureri ale umerilor, ale cefei şi spatelui.

Sistemul actual de măsuri implică identificarea mărimii la sutien prin două elemente - un număr şi o literă/o combinaţie de litere, de exemplu 85 C sau 75 A - şi presupune măsurarea a două dimensiuni: circumferinţa bustului sub sâni şi circumferinţa peste sâni. Rezultatul primei măsurători reprezintă „numărul" din măsură, iar diferenţa dintre rezultatele celor două măsurători dă mărimea cupei, exprimată prin literă/litere.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel