Sucul de dovleac. Beneficii multiple pentru sănătate

A început sezonul dovlecilor, iar medicina populară recomandă consumul acestuia ca fiind benefic în bolile cardiovasculare. De asemenea, în crizele de insomnie, un pahar de suc este benefic, la fel și pentru cei care au pietre la rinichi  și vezica urinară se poate urma un tratament de 10 zile, bând cate o jumătate de cană de trei ori pe zi.

Beneficiile  sucului de dovleac sunt multiple. Sa sublinia principalele avantaje si sa va spun despre unele retete pentru gatit. vitaminele B1, B2, B6, C, E si beta-caroten; minerale fosfor, potasiu, calciu, magneziu si fier; zahar si substante organice. Indicatii pentru utilizarea de suc de dovleac. Copiii se recomanda ca un produs alimentar. Ei sunt incurajati sa bea 2-3 pahare pe zi timp de 3-4 luni.

Cantitatea recomandata este de o jumatate de pahar pe zi. Datorita continutului ridicat de estrogen, sucul de dovleac este foarte valoros in terapia de inlocuire a hormonilor, folosita de femeile care trec prin menopauza. O jumatate de ceasca de doua ori pe zi, timp de cel putin doua luni, ajuta la eliminarea completa a senzatiilor de caldura care solicita organismul unei femei in timpul menopauzei.

De la dovleac puteti folosi atat pulpa, cat si semintele, pentru probleme variate, de la colita pana la insomnii si acnee. Semintele de dovleac previn sau combat constipatia, balonarea, protejeaza muschiul cardiac si rinichii, dar sunt si diuretice si favorizeaza regenerarea parului.

[citeste si]

Pulpa de dovleac, mai ales cea de dovleac turcesc, are certe proprietati diuretice, purgative si sedative. Pentru a beneficia de aceste efecte terapeutice, specialistii recomanda cura cunoscuta sub numele de „zilele dovleacului". Aceasta terapie consta in consumul unui terci de dovleac, preparat din 2,5 kg de pulpa, care se fierbe in lapte. in loc de sare, se adauga doua arome vegetale: frunze de cimbru si de tarhon, taiate marunt. Cura se poate repeta de doua ori pe saptamana.

RETETA

Pentru a pregăti sucul, luați o felie proaspătă de dovleac , spalati-o bine, se curăţa de seminţe şi de coajă, tăiati-o în bucăţi mici şi se stoarce sucul extractor.Sau puneti felia de dovleac într-un blender şi se pune putina apa fiarta. Sucul este turnat in cesti si ar trebui sa nu treaca mai mult de 20 minute pana sa-l consumati,deoarece apoi îşi pierde proprietăţile sale benefice.

Reglează glicemia

Beta-carotenul are efecte antiinflamatoare şi antioxidante, diminuând posibilitatea apariţiei diabetului şi reglând valoarea glicemiei în sânge. Consumul de carotenoizi scade riscul apariţiei hiperglicemiei, dar şi al cancerului pulmonar.

Alungă astenia de toamnă

Toate soiurile de dovleac au efecte uşor sedative asupra sistemului nervos şi sunt recomandate în dieta astenicilor. Consumând 50 de grame seminţe prăjite pe zi, ne asigurăm 300 miligrame de magneziu, doza zilnică recomandată de terapeuţi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel