Studiu. Mai mult de 10 ore de somn pe noapte dublează riscul de atac de cord

Un studiu recent a arătat că peste 10 ore de somn pe noapte ar putea dubla riscul unui atac de cord, potrivit Daily Mail.

Mai puțin de cinci ore de somn a indicat un risc de 52% mai mare de atac de cord, în timp ce cei care dormeau mai mult de 10 ore pe noapte riscul era de două ori mai mare. Chiar și pentru nefumătorii care fac exerciții fizice și nu au predispoziție genetică la boli cardiovasculare, excesul dormitului crește șansele unui atac de cord, potrivit studiului a peste 460.000 de adulți britanici.

Rezultatele, publicate în Jurnalul Colegiului American de Cardiologie sugerează, de asemenea, că, pentru persoanele cu risc genetic ridicat de atac de cord, dormitul între șase și nouă ore în fiecare noapte poate diminua acest risc.

Autorul principal al studiului, Dr. Celine Vetter, profesor asistent de fiziologie integrativă la Universitatea din Colorado Boulder, a spus: „Acest studiu oferă unele dintre cele mai puternice dovezi, însă, că durata somnului este un factor cheie atunci când vine vorba de sănătatea inimii, iar acest lucru este valabil pentru toată lumea.”

Pentru studiu, dr. Vetter și colegii de la Manchester University și Massachusetts General Hospital au analizat informațiile genetice, obiceiurile de somn raportate și înregistrările medicale de 461.000 de participanți din Marea Britanie, cu vârste cuprinse între 40 și 69 de ani, care nu au avut niciodată un atac de cord, apoi le-au urmat timp de șapte ani. În comparație cu cei care au dormit șase până la nouă ore pe noapte, cei care au dormit mai puțin de șase ore au avut șanse mai mari de 20% să aibă un atac de cord în perioada de studiu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel