STUDIU Ebola în Europa până la sfârșitul lui octombrie

Experții care au analizat harta virusului și datele companiilor aeriene privind zborurile efectuate au concluzionat că probabilitatea apariţiei Ebola în Franţa, până la 24 octombrie, este estimată la 75 la sută, iar în cazul Marii Britanii la 50 la sută.

Primul pacient cu Ebola de pe teritoriul francez, o tânără infirmieră, a fost tratat într-un spital militar de la periferia Parisului, unde a beneficiat de tratamente experimentale.

Studiul a fost publicat în revista PLoS Current Outbreaks

"Nu există o listă exactă (a ţărilor care sunt vizate de riscul de răspândire a virusului), este vorba de o probabilitate", a declarat Alex Vespignani, expert în antropologie biologică la Universitatea din Boston.

Acesta a spus că "traficul aerian este un catalizator pentru răspândirea epidemiei".

Potrivit studiului realizat, probabilitatea de propagare a virusului Ebola în Spania şi Elveţia a fost estimată la 14 la sută.

Citește și: EXTINDEREA EBOLA. De ce îi îngrijorează pe producătorii de CACAO 

Anterior, un expert de la Universitatea Cambridge a declarat că virusul Ebola ar putea fi folosit de terorişti pentru a crea o armă capabilă să ucidă numeroase persoane în Marea Britanie.

Epidemia de Ebola s-a soldat cu 3.439 de morţi în Africa de Vest din 7.478 de cazuri înregistrate în cinci ţări (Sierra Leone, Guineea, Liberia, Nigeria, Senegal), potrivit ultimului bilanţ al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) realizat la 1 octombrie şi publicat vineri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel